VIL HA MBAPPE: Real Madrid-trener Zinedine Zidane og Arsenal-manager Arsene Wenger vil begge kjøpe Kylian Mbappe. Monaco nekter å oppgi hvilke to klubber som foreløpig har lagt inn bud på stjerneskuddet.
VIL HA MBAPPE: Real Madrid-trener Zinedine Zidane og Arsenal-manager Arsene Wenger vil begge kjøpe Kylian Mbappe. Monaco nekter å oppgi hvilke to klubber som foreløpig har lagt inn bud på stjerneskuddet. Foto: Scanpix/montasje

Klubbkilder: – To klubber har lagt inn bud på Kylian Mbappe

Klubbkilder bekrefter at to klubber har tilbudt Monaco 100 millioner euro, eller rundt 952 millioner kroner, for å kjøpe stjerneskuddet Kylian Mbappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvor stjerneskuddet Kylian Mbappe vil fortsette karrieren ser ut til å bli sommerens store overgangssaga.

Nå har budkrigen om 18-åringen startet. Klubbkilder i Monaco bekrefter overfor ESPN at to klubber har lagt inn et bud på 100 millioner euro, eller rundt 952 millioner kroner etter dagens kurs, for å sikre seg stjerneskuddet.

– To klubber har lagt inn bud på 100 millioner euro for Kylian Mbappe, men begge har blitt avslått, bekrefter en sentral Monaco-kilde, som ikke ønsker å bli navngitt, til ESPN.

Mbappe er som kjent kanskje verdens mest ettertraktede spiller for øyeblikket etter å ha scoret 26 mål for Monaco i alle turneringer denne sesongen.

Tror Arsenal er den ene klubben
Foreløpig er det ikke kjent hvilken to klubber som har lagt inn rekordbudet på angriperen.

Megarike Real Madrid og Manchester City har begge Mbappe øverst på sin ønskeliste i sommer, men ESPN spekulerer nå i at en av de to hittil ukjente klubbene som så langt har lagt inn bud kan være Arsenal.

Arsenals manager Arsene Wenger ble nylig observert og avbildet sammen med klubbens administrende direktør Ivan Gazidis i Nice, som ligger bare en kort kjøretur fra Monaco.

Flere aviser – deriblant L’Equipe – hevdet at Wenger og Gazidis var i Frankrike for å gjøre forretninger med fotballklubben Monaco.

Wenger avbildet med direktøren i Nice
At Wenger nylig uttalte til BeIn Sports at Mbappe er verdt én milliard kroner i overgangssum satte ikke akkurat en stopper for spekulasjonene.

– Hvor han ender opp? Han ender nok opp en plass hvor han helt sikkert vil få spilletid, sa en kryptisk Wenger til TV-kanalen.

Arsenal-legenden Thierry Henry, som mange har sammenlignet Mbappe med i spillestil, er imidlertid ikke sikker på om Wenger tør å bruke 100 millioner euro på én spiller.

– Han kjøper kanskje én eller to nye stjerner i sommer som han har hevdet, og kan skape en dynamikk som gjør at Arsenal omsider kan vinne tittelen igjen. Men jeg har hørte det samme i fjor, og året før det og året før det igjen. Forhåpentligvis vil han endre på systemet slik at Arsenal virkelig kan kjempe for tittelen neste sesong, sa han til Sky Sports.

Derfor vil Monaco forlenge kontrakten
Ifølge ESPN nekter Monaco å oppgi hvilke klubber som har kommet med konkrete bud på Mbappe. Den franske toppklubben vil først og fremst forsøke å få stjerneskuddet til å forlenge sin kontrakt.

– Klubbkilder har fortalt oss at Monaco har avtalt et møte med spilleren og hans familie der temaet er en forlengelse av kontrakten, hevder ESPN.

Kylian Mbappes nåværende kontrakt med Monaco går ut I 2019. For å hinder at superspissen forsvinner for en langt billigere penge etter neste sesong er Monaco derfor desperate etter å forlenge kontrakten med spilleren.