SLÅTT UT: Novak Djokovic' Roland Garros-eventyr stoppet i kvartfinalen.
SLÅTT UT: Novak Djokovic' Roland Garros-eventyr stoppet i kvartfinalen. Foto: Christophe Ena

Nadal til semifinale i Paris, Djokovic slått ut

Rafael Nadal (31) er klar for sin tiende semifinale i Roland Garros-turneringen i tennis. Novak Djokovic måtte si takk for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den regjerende mesteren Djokovic røk 0–3 i sett for østerrikeren Dominic Thiem i sin kvartfinale.

I onsdagens utsatte kvartfinale måtte landsmannen Pablo Carreño-Busta gi seg med skade på stillingen 2–0 til Nadal i det andre settet. Fjerdeseedede Nadal vant det første settet oppskriftsmessig 6–2. Nadal er i sin første semifinale i Roland Garros på tre år.

Rafael Nadal har vunnet Roland Garros-turneringen hele ni ganger siden 2005. Gruseksperten skal opp mot Thiem i semifinalen fredag. Østerrikeren skulle vise seg å få en relativt enkel kamp mot den regjerende mesteren.

Annenseedede Djokovic fikk tidlig problemer mot den østerrikske, fremadstormende spilleren. Han tapte det første settet 7–5 og det andre settet 6–3. I det tredje settet var serberen fullstendig fraværende og tapte 0–6.

23 år gamle Thiem brøt direkte serberens to første server i det tredje settet og var samtidig solid med sine egne server. Djokovic fikk ingenting til å stemme og klarte aldri å ta seg tilbake i kampen igjen fra å ligge under 0–4 i game og 0–2 sett.

Thiem er den eneste spilleren som har slått Nadal på grus denne sesongen. Det var i turneringen i Roma.

(©NTB)