Stafetthelten Krogh fikk lakse-ønsket oppfylt

– Vi måtte selvsagt rette opp inntrykket som ble gitt av oss altaværinger under VM i Lahti, sier lederen av Alta Laksefiskeri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finn Hågen Krogh fra Alta avgjorde VM-stafetten for Norge. I lokalavisen hjemme sto det lite om bragden, men mye om hvem som skulle få fiske laks i Altaelva. Nå har hjembygda «rettet opp» tabben.

Kongen fikk for noen år siden fiskekort for ett døgn i Altaelva i bursdagspresang. Nå blir Finn Hågen Krogh påskjønnet på samme måte.

«Kræmkort»
– Vi måtte selvsagt rette opp inntrykket som ble gitt av oss altaværinger under VM i Lahti, sier Tor Erland Nilsen, leder av Alta Laksefiskeri.

– Finn Hågen får et «kræmkort». Det betyr ett døgn på en av de beste fiskeplassene i elva, forteller Nilsen.

Bakgrunnen
Nilsen forteller også om bakgrunnen for at Krogh fikk denne gaven:

– Vi er selvsagt stolt av Finn Hågens prestasjoner og måten han står fram på. Og da TV 2s Ernst A. Lersveen, etter at Finn Hågen hadde sikret stafettgullet, viste fram førstesiden i avisen vår, der det stort sett sto om tildeling av rett til laksefiske og en liten notis om Finn Hågen, så måtte vi jo gjøre noe.

Full forståelse
Finn Hågen Krogh hadde under VM full forståelse for Altapostens prioriteringer:

– Elva er jo gullet vårt i Alta, sa han da. Og la til at han mer enn gjerne ble med på fisketur - hvis noen manglet mannskap. Nå slipper han det. Ankermannen har egen plass i Altaelva i et helt døgn.

– Dette var en gave som jeg virkelig setter pris på. Jeg får nå mulighet til å forbedre min personlige rekord. Min største laks fra Altaelva er på vel sju kilo, sier Finn Hågen Krogh.