8 år gammel jente beskyldt for å være gutt – kastet ut av fotballturnering

Nå strømmer støtteerklæringene inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lett å få øye på åtte år gamle Milagros «Mili» Hernandez på fotballbanen. Det er ikke bare på grunn av det korte håret. Mili er et spesielt talent. Hun begynte å spille fotball da hun var fem år gammel. Tre år seinere er hun så god at hun spiller fotball med 11-åringer.

Storebror Cruz forteller at fotballen er det viktigste i livet til lillesøsteren. Planen er klar: Hun skal bli fotballproff.

Men nylig opplevde Milagros at laget hennes ble kastet ut av en fotballturnering. Grunnen? Arrangørene mente hun var en gutt.

Laget til Mili, Azzurri Achurros, hadde vunnet to av tre kamper på en lørdag og kvalifiserte seg dermed til sluttspillet den påfølgende dagen.

Et par timer før Azzurri Achurros-jentene skulle i aksjon i den første sluttspillkampen fikk de beskjed om at laget var diskvalifisert. En tastefeil gjorde at Mili sto oppført som gutt på et registreringsskjema, og da hjalp det ikke at faren Gerardo Hernandez hadde med forsikringspapirer som viste at datteren faktisk var en jente.

– Arrangøren sa til oss at de hadde bestemt seg, forteller faren til Washington Post.

Dermed måtte en slukøret Milagros reise hjem igjen.

– Bare fordi jeg ser ut som en gutt, betyr ikke at jeg er en gutt, sier 8-åringen.

– Følte hun hadde sviktet laget
Pappa Gerardo tente på alle plugger da datterens lag ble diskvalifisert.

– Jeg var sint. Jeg har aldri opplevd dette før. Hun har spilt lenge i flere turneringer. Jeg ønsker ikke å havne i trøbbel med noen, men det er ikke riktig måte å behandle folk på. Hvorfor ønsker de å fortelle jenten min at hun ligner på en gutt, spør faren.

Mili hadde bare lyst til å spille fotball. Hun begynte å grine da faren fortalte henne at det likevel ikke ville bli kamp.

– Hun prøvde å holde masken, men man kunne se på henne at hun var lei seg. Hun følte hun hadde sviktet hele laget, forteller broren.

For pappa Gerardo ble det en vanskelig oppgave å forklare datteren hvorfor hun ikke fikk spille.

– Jeg sa til henne at folk gjør feil. Alle gjør feil. Du må bare fortsette å spille, sier han.

Ville ikke ha langt hår
Faren forklarer at han klippet håret hennes kort da hun var yngre. Det var et enkelt valg med en så aktiv jente. Da Mili ble eldre fikk hun selv bestemme hvilken hårfrisyre hun ville ha. Gerardo spurte om hun hadde lyst på langt hår. Nei, var datterens kontante svar.

– Når håret mitt gror, klipper jeg det kort igjen. Det er slik jeg alltid har hatt det, forteller hun.

Pappa Gerardo hadde ikke noe han skulle sagt. Den bestemte jenten fikk viljen sin.

Etter diskvalifikasjonen har flere av de største kvinnelige fotballstjernene i USA kommet med støtteerklæringer til lille Mili. Mia Hamm og Abby Wambach er blant dem som reagerer kraftig på behandlingen av 8-åringen.

Wambach la ut en video på Instagram med en klar beskjed til Mili.

– Mili, aldri la noen fortelle deg at du ikke er perfekt akkurat som du er. Jeg vant serien med kort hår, sier Wambach.

Hamm, som har vunnet to OL-gull med USA og er medeier i Los Angeles Football Club, inviterte 8-åringen til Team First Soccer Academy camp, et akademi den tidligere fotballstjernen nå driver.

Milis lag har nå sendt en klage til fotballkretsen i Nebraska.