FERDIG: Claude Puel fikk bare én sesong i Southampton.
FERDIG: Claude Puel fikk bare én sesong i Southampton. Foto: Tony O'brien

Premier League-manager fikk sparken

Claude Puel fikk sparken etter bare én sesong i Southampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Claude Puel (55) er ferdig som Southampton-manager etter bare én sesong i sjefsstolen på St. Mary's. Det bekreftet klubben onsdag kveld.

Puel ledet Southampton til en åttendeplass i Premier League, men poengfangsten var ikke like imponerende. 46 poeng på 38 kamper ga et snitt på 1,2 poeng per kamp. I Premier League-historien har ingen lag på åttendeplass tatt like få poeng som Southampton.

Han tok også laget til finalen i Ligacupen, hvor det ble tap for Manchester United. Likevel har det lenge versert rykter om at Puel er på vei bort fra Southampton.

Ifølge blant andre The Guardian og The Independent er tidligere Dortmund-trener Thomas Tuchel en mulig erstatter som vurderes av Southampton-styret. Mauricio Pellegrino og Roger Schmidt nevnes også som mulige kandidater.

Puel kom til Southampton sommeren 2016. Han hadde da vært trener i franske Nice siden 2012. Han ble hentet inn som Ronald Koemans erstatter, etter at nederlenderen gikk til Everton.

Franskmannen mistet nøkkelspillere som Sadio Mané, Victor Wanyama og José Fonte i løpet av sin tid som Southampton-manager. I sommer har blant andre Virgil van Dijk, Ryan Bertrand og Oriol Romeu vært koblet bort.