Martin Samuelsen inspirert av Rashford – utelukker ikke Eliteserie-spill

Martin Samuelsen går ikke av veien for å sammenligne seg med Manchester United-stjernen Marcus Rashford, og er fast bestemt på å lykkes i West Ham. Samtidig utelukker han ikke spill i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge møter Tsjekkia til VM-kvalikkamp lørdag kl. 20.45 og Sverige til privatlandskamp tirsdag kl. 19.45.

De oppgjørene går uten Martin Samuelsen (20) som ikke har blitt tatt ut i Lars Lagerbäcks landslagstropp etter å ha lagt bak seg en trøblete sesong i engelsk fotball.

Ser til Rashford

Etter to mislykkede låneopphold var han tilbake igjen i West Ham på tampen av forrige sesong, og han rakk å rykke opp med reservelaget. Unggutten har ikke gitt opp håpet om å spille seg inn på laget til Slaven Bilic.

Han trekker frem Marcus Rashford som en spiller som har kommet fra aldersbestemt fotball og gjort kometkarriere på det høyeste nivået.

– Jeg ønsker selvfølgelig helst å spille meg inn på førstelaget til West Ham. Vi har sett mange eksempler på at den veien ikke trenger å være så lang. Se på Rashford i Manchester United, sier tjueåringen til TV 2.

– Min lagkompis i West Ham, Ashley Fletcher, spilte med ham i Manchester United i fjor, men han var lånt ut da det kom en skade på oppvarming. Rashford var igjen. Det er mye tilfeldigheter som skal til. Men jeg kan ikke stole på at tilfeldigheter skal gjøre jobben, jeg må gjøre det som er best for meg.

– Er det inspirerende å se at sånne som Rashford kommer gjennom i Manchester United?

– Det er jo det. Det er helt utrolig hva han har gjort. Bare på grunn av den lille tilfeldigheten som ga ham sjansen. Nå spiller jo han nesten fast og var med i den engelske landslagstroppen.

– Hvor langt er det opp til nivået til Rashford?

– Mitt? sier Samuelsen og ler det først bort, før han blir mer seriøs:

– Han har spilt flere kamper enn meg, og har kommet lenger i den fysiske utviklingen, så han er noen hakk foran meg, men jeg skal ta ham igjen. Gi meg litt tid, sier han.

– Det har vært tøft

Etter fjorårets flotte låneopphold hos League One-laget Peterborough, hvor han blant annet herjet mot Premier League-motstand i cupen, var det mange som hadde store forventninger til Samuelsen i West Ham denne sesongen.

Et låneopphold i Championship virket som det naturlige steget, og optimismen var stor da det ble kjent at Samuelsen hadde gått på lån til Blackburn. Det ble imidlertid ingen suksess.

Etter kun fire opptredener for den tidligere storklubben, valgte Samuelsen å avslutte utlånet. Senere gikk han tilbake igjen på lån til Peterborough uten å klare å matche suksessen fra forrige sesong.

TV 2 Sporten møtte Samuelsen hjemme i Haugesund, på trening med eliteserielaget. Unggutten innrømmer at det har vært en tøff sesong, men er ikke enig i at den har vært en fiasko.

– Det har vært oppturer og nedturer. Jeg debuterte blant annet på landslaget, og scoret mot San Marino, sier Samuelsen til TV 2.

– Det er selvfølgelig tøft ikke å spille, men jeg har hatt det såpass tøft gjennom årene, at jeg har lært meg hvordan jeg skal takle det. Jeg mangler ikke selvtillit, men kamptrening, sier han videre.

Utelukker ikke Eliteserien

Samuelsen var inne i landslagsvarmen under Per Mathias Høgmo, men har ikke blitt tatt ut i troppen av Lars Lagerbäck, som kanskje har gått for mer duellsterke alternativer.

– Jeg har spilt seks år i England nå, så jeg er godt vant til kraft og hardt arbeid. Det er nok mer det at han ønsker spillere som spiller fast for sine respektive klubber, sier unggutten selvsikkert når TV 2 antyder at manglende duellkraft kan være grunnen til utelukkelsen.

Samuelsen skal nå prate med klubbledelsen og West Ham-manager Slaven Bilic om fremtiden og muligheten for et eventuelt nytt låneopphold.

– Er Eliteserien aktuelt?

– Jeg utelukker ingenting. Hvis jeg må til Eliteserien for å spille kamper, så gjør jeg gjerne det. Men jeg vil spille på høyest mulig nivå.