Spanske aviser: – Suksesstrener Zidane kvitter seg med sju spillere

Real Madrids suksessjef Zinedine Zidane rydder i rekkene etter Mesterliga-triumfen og vil i løpet av sommeren kvitte seg med ikke mindre enn sju spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zinedine Zidane ledet Real Madrid til topps både i La Liga og Mesterligaen denne sesongen.

Men flere spillere i Real Madrids tropp kan ikke vente seg å delta i jakten på nye triumfer neste sesong.

Se hvordan Real Madrid vant Mesterligaen i Sportsnyhetene øverst!

Ifølge flere spanske aviser – deriblant AS – er det nå klart at Zidane har bestemt seg for å kvitte seg med hele sju spillere i løpet av sommeren.

Tok farvel på Instagram
Stopperen Pepé har allerede bekreftet at han forlater klubben. Den portugisiske landslagsspilleren har spilt over 300 kamper i løpet av sine ti år for klubben.

Pepé tok tirsdag et tårevått farvel med Real Madrid på sin offiselle Instagram-konto.

– Dagen er kommet. I juli 2007 ankom kom jeg Real Madrid med et mål om å oppnå mine drømmer. I dag, ti år senere, sier jeg farvel. Jeg kan bare takke alle som har støttet meg, som sammen med meg har skrevet en slik elskverdig historie. Takk til mine venner og lagkamerater, som jeg vet blir værende hos meg uansett hvor jeg går, skriver stopperen.

– Jeg er lykkelig over alt jeg har oppnådd her og vil alltid ha minnene i mitt hjerte. Å entre Bernabeu å føle fansens støtte var alltid magisk for meg, konstaterer 34-åringen.

– Playmakeren på vei til Inter
Pepés landsmann Fabio Coentrao har også fått tillatelse til å forlate Real Madrid i sommer. Han kom til klubben i 2011, men var forrige sesong på utlån i franske Monaco.

Venstrebacken har denne sesongen ikke vært i stand til å utkonkurrere Marcelo og det er ventet at spilleren med 51 landskamper for Portugal vil skrive under for Sporting i løpet av de neste dagene.

Den største stjernen som har fått grønt lys til å forlate Bernabeu er playmakeren James Rodriguez, som ble vraket fra troppen i Real Madrids Mesterliga-triumf mor Juventus.

Foreløpig er det imidlertid uklart hvor landslagsspilleren for Colombia fortsetter karrieren. Trolig ender han opp i Serie A-giganten Inter, men også Manchester United skal ha Rodriguez på ønskelisten.

Manchester United skal også være ute etter angriperen Alvaro Morata, som ifølge spanske medier selv har bedt om å bli solgt i sommer.

Spissen scoret 20 mål i alle turneringer denne sesongen, men har måttet nøye seg med å spille andrefiolin bak Karim Benzema som Zidanes førstevalg på topp. Vel vitende om at Real Madrid kommer til å hente inn en ny angriper foran neste sesong – Kylian Mbappe topper som kjent den spanske gigantklubbens ønskeliste – har Morata derfor bedt om et klubbskifte.

– Det gir ikke mening
Keeper Keylor Navas skal ha fått beskjed om at han får lov til å se seg etter en ny klubb dersom David De Gea blir kjøpt fra Manchester United i sommer.

Den anerkjente La Liga-eksperten Guillem Balague tror imidlertid at Navas kan slappe av siden det fremdeles er usikkert om De Gea faktisk ender opp hos de regjerende Mesterliga-vinnerne.

– Det er en rar situasjon. Hvorfor skulle Manchester United ønske å selge? De har en av de beste keeperne i verden og klubben vil kjempe om de store troféene. Det gir ikke mening, sier Guillem Balague til Sky Sports News.

Før han legger til:

– Det som er interessant er at De Gea trives veldig godt i United og i byen Manchester. Han har ikke hastverk med å komme seg til Real Madrid så lenge klubben ønsker å beholde ham. Min følelse er derfor at De Gea blir værende, konkluderer han.

Sendes på lån
Reservekeeper Kiko Casilla forlater ifølge AS Real Madrid uansett om De Gea blir hentet eller ikke. Han har rundet 30 år og ønsker seg til en klubb hvor han kan bli førstekeeper.

De siste som trolig forlater Real Madrid i løpet av sommermånedene er forsvarsspilleren Danilo og den unge angriperen Mariano. Begge disse blir imidlertid mest sannsynlig sendt ut på lån.