VIL LEDE NORGE TIL SLUTTSPILL: Lars Lagerbäck.
VIL LEDE NORGE TIL SLUTTSPILL: Lars Lagerbäck. Foto: Peter Morrison

Lagerbäck: – Spillerne i Norge er ikke dårligere enn spillerne på Island

Lars Lagerbäck er sterk i troen på at han kan lede Norge til et sluttspill.


Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Norge har ikke deltatt i et sluttspill siden EM i 2000.

Men selv om Norge ligger helt nede på en 86. plass på FIFA-rankingen tror Norges nye landslagssjef Lars Lagerbäck at han kan lede landslaget til EM-sluttspillet som vil bli arrangert i 13 forskjellige byer i 13 forskjellige land i 2020.

– Jeg tror vi har muligheten i neste kvalifisering, for stort lengre skal ikke jeg holde på. Jeg tror det er fullt mulig å kjempe om sluttspill i neste kvalifisering. For så bra spillere finnes det i Norge, sier Lagerbäck til TV 2 Sporten, før han slår fast:

– Spillerne i Norge er ikke dårligere enn på Island.

Lagerbäck ledet som kjent Island til kvartfinalen i EM i fjor etter å blant annet ha slått fotballgiganten England 2-1.

– Den mentale biten er annerledes
Svensken innrømmer imidlertid at den mentale biten kanskje var bedre blant de islandske spillerne.

– Jeg tror der er det en viss forskjell. Jeg har hatt mange sterke mentale grupper med Sverige. Men tar du den første kampen her mot Nord-Irland så føltes det som om det var en blokkering hos spillerne. Da manglet det en liten bit på attityd, holdning og innstilling. Men dette handler også om å organisere lag, for da blir spillerne mer trygge, sier han.

– Men rent fotballmessig er ikke norske spillerne dårligere. Det er kanskje litt mer forskjeller i startoppstilling med tanke på at jeg med Island hadde et fysisk sterkere lag. Det er forskjellige spillertyper, i Norge har de en annerledes teknikk og lignende. Men da jeg ledet Island så møtte vi Norge, og det var to jevne kamper, og vi tapte en treningskamp, poengterer han.

– Vi har ikke jobbet for hverandre
Norges Aleksander Søderlund innrømmer at landslaget ikke har prestert godt nok de siste årene.

– Akkurat nå er vi langt unna et sluttspill, innrømmer han overfor TV 2 Sporten.

– Hva har manglet for Norge?

– Vi har ikke vært et lag. Vi har ligget for mye spredd og ikke kompakt nok, og ikke hjulpet hverandre godt nok. Vi har ikke jobbet nok for hverandre, sier St. Etienne-proffen.

– Men når vi kommer inn i en ny kvalifisering så tror jeg nye spillere løfter seg og vi blir bedre, fortsetter angriperen, og får støtte av Ole Selnæs.

– Du kan si at det haster, men neste kvalik er den som virkelig gjelder. Vi bør klare det. De nye trenerne, Lars og Perry, har vært tydelige og gjort enkle grep, og det smitter over på gruppen, konkluderer midtbanespilleren.