Nok en overraskende bruddseier i Dauphiné

Det ble ingen revansje for Alexander Kristoff etter gårsdagen andreplass. For andre gang på tre etapper ble det bruddseier i Criterium du Dauphiné.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av spurten øverst

Etter å ha blitt knust av Arnaud Démare på mandagens etappe var det en revansjelysten Alexander Kristoff som stilte til start på den 3. etappen fra Le Chambon-sur-Lignon til Tullins.

Det skulle imidlertid bli en overraskende bruddseier for lederen av klatrekonkurransen, Koen Bouwman, på dagens flate etappe.

Hovedfeltet startet jakten på bruddet altfor sent, og i finalen var det seks ryttere som gjorde opp om seieren.

– En utrolig skrell! utbrøt TV 2 kommentator Christian Paasche.

Edvaldas Siskevicius tok andreplassen og Frederik Backaert ble nummer tre.

Arnaud Démare vant spurten i hovedfeltet.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff endte på henholdsvis 11. og 12. plass.

Seks ryttere gikk i brudd allerede etter to kilometer. Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Alexey Vermeulen (LottoNL-Jumbo), Bryan Nauleau (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Quentin Pacher og Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) hadde på det meste et forsprang på nesten sju minutter før hovedfeltet med FDJ og Cofidis i spissen begynte å spise inn forspranget.

Med åtte kilometer igjen hadde bruddet imidlertid fortsatt over ett minutt på hovedfeltet, og det begynte å haste for spurtlagene. Norske Sven Erik Bystrøm lå fremme og kjørte for Katusha, men klarte ikke å knappe nok innpå rytterne i tet.