ETTERTRAKTET: Virgil van Dijk.
ETTERTRAKTET: Virgil van Dijk. Foto: Adrian Dennis

– Ber Premier League etterforske Liverpools fremstøt på Van Dijk

Southampton mener Liverpool kom med ulovlig Virgil van Dijk-henvendelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Engelske aviser var mandag samstemte i at Virgil van Dijk hadde bestemt seg for en overgang til Liverpool, til tross for at også Manchester City og Chelsea har vært ute etter signaturen til Southampton-spilleren.

Lokalavisen Southern Daily Echo melder tirsdag at Southampton skal vært lite imponert over måten Liverpool har håndtert saken. Nå ber Southampton Premier League ta affære og etterforske hvorvidt Liverpool har kommet med en ulovlig henvendelse på deres midtstopper.

Det faktum at det er Jürgen Klopp som leder Liverpool, skal være grunnen til at Van Dijk velger Anfield foran Stamford Bridge og Etihad Stadium, skriver engelske medier. Southampton mener dette indikerer at den tyske manageren har vært i kontakt med Van Dijk.

Liverpool kan ikke snakke med Van Dijk uten Southamptons tillatelse. St. Mary's-klubben ønsker å beholde 25-åringen, og Liverpool skal så langt ikke ha kommet med et bud på ham. Engelske aviser har skrevet at Southampton krever nærmere 700 millioner kroner for Virgil van Dijk.

En slik overgangssum vil gjøre Van Dijk til tidenes dyreste forsvarsspiller.

Liverpool Echo og The Telegraph var blant avisene som melder at van Dijk har takket nei til Chelsea og Manchester City og i stedet ønsker seg til Liverpool. Jürgen Klopp har nederlenderen på toppen av ønskelisten.