DRILLES PÅ TOPP: Ohi Omoijuanfo og Alexander Søderlund blir trolig Norges spisspar mot Tsjekkia.
DRILLES PÅ TOPP: Ohi Omoijuanfo og Alexander Søderlund blir trolig Norges spisspar mot Tsjekkia. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Dette er spillerne Lagerbäck driller før Tsjekkia-kampen

Eliteseriens toppscorer får trolig sjansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge møter Tsjekkia til VM-kvalikkamp lørdag kl. 20.45 og Sverige til privatlandskamp tirsdag kl. 19.45.

På tirsdagens trening drillet Lars Lagerbäck følgende spillere:

Rune Almenning Jarstein - Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Even Hovland, Per Egil Flo - Moi, Sander Berge, Ole Selnæs, Mats Møller Dæhli - Alexander Søderlund, Ohi Omoijuanfo

Selnæs er suspendert til Tsjekkia-kampen, og derfor vil Stefan Johansen være mannen som spiller ved siden av Berge.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er blant dem som har latt seg begeistre av Sander Berge denne uken.

– Det er vel egentlig ikke så mange overraskelser. Sander Berge var den desidert beste spilleren på treningen i går. Han håper jeg virkelig vi får se mot Tsjekkia, sier Mathisen.

På topp får trolig Eliteseriens toppscorer sjansen. Ohi Omoijuanfo står med ni scoringer på sesongens 12 første kamper.

– Det blir spennende med Ohi. Har han tempo nok til å gjøre det samme internasjonalt? Det gjenstår å se, men han fortjener en sjanse, sier Mathisen, som understreker at det ikke alltid er like lett å tyde formasjonstreningene til Lars Lagerbäck.

– Jeg tror det er ganske sikkert at Søderlund spiller på topp med Ohi. På stopperplassen er det åpent. Jeg tror at Tore Reginiussen får en av plassene. Han er den som har vist best form av stopperne våre. Ingen av stopperne i Belfast overbeviste. Lagerbäck er ute etter spisskompetanse, og Nordtveit er flink til å ta lang innkast. Lagerbäck har nok lyst til å ha ham på banen. Venstrebacken er også relativt åpen. Møller Dæhli har vært god for Norge, så at han starter høres fornuftig ut. Moi har gjort det strålende i Basel, men kjemper nok med Tarik Elyounoussi og Jo Inge Berget om den ene kantplassen, selv om Lagerbäck sa at Tarik først og fremst var tatt ut som spiss, sier Mathisen.