KLAR FOR NORGESBESØK: Søndag sto Justin Bieber på scenen i Manchester for å hedre ofrene etter terrorangrepet på Ariana Grande-konserten i mai. Onsdag holder han konsert i Stavanger.
KLAR FOR NORGESBESØK: Søndag sto Justin Bieber på scenen i Manchester for å hedre ofrene etter terrorangrepet på Ariana Grande-konserten i mai. Onsdag holder han konsert i Stavanger. Foto: Dave Hogan

Sperrer av området rundt Bieber-konserten

STAVANGER (TV 2): De 30.000 som skal se Justin Bieber i Stavanger blir skjermet av sperringer rundt arenaen.

Onsdag kommer Justin Bieber (23) til Stavanger med sin «Purpose World Tour».

Han gjester den nyoppstartede festivalen «Den store sommerfesten», som finner sted på Forus Travbane.

Angrepet på Ariana Grande-konserten i Manchester 22. mai, hvor 22 personer ble drept av en selvmordsbomber, har ført til at sikkerheten på Stavanger-konserten er skjerpet.

– Vi har hele tiden god dialog med politiet, og det er viktig å påpeke at det er ingen økt trussel. Dette er en helt vanlig konsert for oss, men vi har skjerpet sikkerheten på noen områder etter hendelsen i Manchester, sier sikkerhetsansvarlig Henning Kristiansen til TV 2.

– Det blir strengere kontroll på utsiden av arenaen, så alle som skal inn må regne med å bli kroppsvisitert. Det vil også bli satt opp begrensninger slik at man ikke kan komme inn på området med bil, sier han.

Ifølge Kristiansen er det satt opp sperringer rundt området for å hindre at kjøretøy kan komme tett innpå konsertarenaen.

SPERRINGER: Det er satt opp blant annet betongblokker rundt Forus Travbane. Foto: TV 2
SPERRINGER: Det er satt opp blant annet betongblokker rundt Forus Travbane. Foto: TV 2

300 sikkerhetsvakter

Kristiansen er operativ leder i firmaet Pro Sec Professional Security, som er leid inn av arrangøren for å ivareta sikkerheten.

Sikkerhetsfirmaet kjenner godt til hvor stort kaos Bieber kan lage i Norge – de har nemlig hatt ansvaret for sikkerheten under Biebers fire tidligere norgesbesøk også.

– Det er verdt å merke seg at fansen er fire- fem år eldre nå, og de har fått mer konserterfaring. De er ikke så ukontrollerbare som de var i starten, og de hører på sikkerhetsvaktene, sier Kristiansen.

– I etterkant av hendelsene i Paris og Manchester har vi også lagt merke til at publikum er imøtekommende og at det er lettere for oss å gjøre jobben som sikkerhetsvakter, sier han.

Det vil være omtrent 300 sikkerhetspersonell og politibetjenter som skal ivareta sikkerheten under torsdagens konsert.

SIKKERHETSSJEF: Henning Kristiansen er operativ leder i Pro Sec. Foto: TV 2
SIKKERHETSSJEF: Henning Kristiansen er operativ leder i Pro Sec. Foto: TV 2

Ikke hevet trusselnivå

Politiet, som har økt beredskap og bemanning for anledningen, forsikrer om at besøkende kan føle seg trygge på konserten.

– Ja, vi mener absolutt det. Politiet kan ikke gi noen garanti for at det skal skje uønskede hendelser, men vi mener absolutt at folk skal komme i morgen og ha en fantastisk konsertopplevelse, beroliger stabssjef for Rogaland i Sør-Vest politidistrikt, Egil Erikssen.

Politiet understreker også at trusselnivået ikke er hevet etter terrorangrepene i Manchester og London de siste ukene.

– Vi forholder oss til PST sin sikkerhetsvurdering som ikke har gjort noen endringer siden de siste hendelsene som har skjedd, sier Erikssen til TV 2.

Sikkerhetsansvarlig Kristiansen antar at den største utfordringen på onsdag vil være transporten av publikum til konsertarenaen.

– Det er viktig at publikum belager seg på å kjøre buss til konserten, siden området rundt Forus Travbane vil være stengt for alminnelig trafikk. Vi har satt opp 40 busser som skal kjøre fra konsertarenaen til Stavanger sentrum og Sandnes, sier Kristiansen.

FORBEREDELSER: Riggingen er i full gang tirsdag formiddag. Utstyret til Justin Bieber og Martin Garrix har ankommet i busser. Foto: TV 2
FORBEREDELSER: Riggingen er i full gang tirsdag formiddag. Utstyret til Justin Bieber og Martin Garrix har ankommet i busser. Foto: TV 2

Solgt 30.000 billetter

Konsertarenaen har en kapasitet på 36.000 publikummere, som gjør onsdagens konsert til den største konserten i Rogaland noensinne.

Øivind Ekeland i Stavanger Artistbyrå, som er arrangøren av konserten, opplyser til TV 2 at det tirsdag formiddag er solgt omtrent 30.000 billetter.

– Forberedelsene har vært hektiske, men kontrollerte. Vi har et veldig godt samarbeid med politiet og Pro Sec, og de tar gode forholdsregler, sier Ekeland.

På samme scene som Bieber står også den nederlandske DJ-en Martin Garrix, amerikanske Goldroom, bærumsgutten Tix og den norske duoen Nico & Vinz.

Bieber holder for tiden flere konserter i Europa som en del av turneen «Purpose World Tour». Søndag opptrådte han på minnekonserten i Manchester, og mandag holdte han konsert i Aarhus i Danmark.

Den danske anmelderen fra BT gir Bieber terningkast fire og beskriver ham som «veltilpass og flørtende», mens Stavanger Aftenblads anmelder som var på konserten mener det var «fryktelig slapp energi, god stemme, ekstatisk publikum, mumling mellom sangene, kaos og et skuffende show».

KOMMER TIL STAVANGER: Justin Bieber og Martin Garrix er gode kompiser og har samme manager. Nå skal de dele scene i Stavanger. Her er de fotografert på MTV Europe Music Awards i 2015.
KOMMER TIL STAVANGER: Justin Bieber og Martin Garrix er gode kompiser og har samme manager. Nå skal de dele scene i Stavanger. Her er de fotografert på MTV Europe Music Awards i 2015. Foto: Giuseppe Cacace/AFP Photo/NTB scanpix

Vært i Norge fire ganger tidligere

Justin Bieber gjestet Norge for første gang i 2012, og skapte fullstendig kaos i hovedstaden. Året etter spilte han for et fullsatt Telenor Arena – denne gangen med bedre sikkerhet rundt konsertene.

22-åringen besøkte Oslo for tredje gang i oktober 2015, og da gjestet han Senkveld med Thomas og Harald. Etter intervjuet med Thomas og Harald skulle han holde en intimkonsert på Chateau Neuf i Oslo, og det endte i skandale.

Etter å ha sunget én sang, gikk han rasende av scenen fordi fans sølte vann på scenekanten. Bieber reiste så til Gardermoen og forlot landet i sitt privatfly.

I september 2016 hadde han sitt fjerde norgesbesøk, da han holdt to konserter i Telenor Arena som en del av turneen «Purpose World Tour». Etter konsertene reiste Bieber til den norske fjellheimen for å slappe av. Han tilbrakte en hel fridag i Stryn.

Konserten i Stavanger blir Biebers første konsert i Norge utenfor Oslo-området.