Wenger: – Mbappe er verdt én milliard kroner

Arsenals manager Arsene Wenger og klubbdirektør Ivan Gazidis er avbildet i Nice – en kort kjøretur fra Monaco. Wenger mener Kylian Mbappe er verdt én milliard kroner i overgangssum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsene Wenger og klubbdirektør Ivan Gazidis ble avbildet i den franske badebyen Nice i helgen, og både franske og engelske aviser hevder å ha kjennskap til at de to ikke er reist til Frankrike på ferie sammen.

Se hvordan Mbappe herjet mot Dortmund i Mesterligaen tidligere i sesongen i Sportsnyhetene øverst!

Nice ligger nemlig bare en kort kjøretur fra Monaco, og flere aviser – deriblant L’Equipe – hevder at Wenger og Gazidis er i Frankrike for å gjøre forretninger med fotballklubben Monaco.

Arsenal skal nemlig være klar til å tilby Monaco 100 millioner euro, eller rundt 949 millioner kroner etter dagens kurs – for å sikre seg Monaco-juvelen Kylian Mbappe.

Arsene Wenger og Arsenal må imidlertid finne seg i å få stor konkurranse om 18-åringens signatur. Både Real Madrid, Manchester City, Manchester United og flere andre europeiske storklubber jakter på 18-åringen som scoret 26 mål i alle turneringer for Monaco denne sesongen.

– Han må gå til en klubb hvor han får spille
Arsenal-sjef Arsene Wenger sier i et intervju med BeIn Sports at Mbappe er verdt én milliard kroner i overgangssum.

– Hvor han ender opp? Han ender nok opp en plass hvor han helt sikkert vil få spilletid, sier Wenger i intervjuet, ifølge The Daily Mirror.

– Hvis du skal bruke én milliard kroner på en spiller så er det forventet at han vil spille. Ingen vil kjøpe en spiller for 100 millioner euro og si «kom hit og sitt på benken», poengterer franskmannen som nylig forlenget sin kontrakt med Arsenal.

– Kan vinne Ballon d'Or
Wenger mener Mbappe har potensialet til å stikke av med den prestisjetunge Ballon d’Or-prisen i løpet av de kommende årene.

– Du har en spiller som Neymar som vil kjempe om Ballon d’Or i løpet av de neste årene, og kanskje Griezmann, og så har du Mbappe, konkluderer Wenger, og fortsetter:

– Det finnes en god generasjon nå som er mellom 24 år og 28 år som kommer til å kjempe om prisen de neste årene. Mbappe er fremdeles bare 18 år så det er kanskje litt tidlig for ham allerede. Han må modnes, men ja, han er en av disse spillerne som kan vinne, slår Wenger fast.