FORTSETTER I NHL: Andreas Martinsen.
FORTSETTER I NHL: Andreas Martinsen. Foto: Åserud, Lise

Martinsen fikk ny kontrakt med Montreal Canadiens

Andreas Martinsen blir værende i NHL.

Montreal Canadiens bekrefter mandag at klubben er enig med Andreas Martinsen om en ny ettårskontrakt.

Det betyr at nordmannen blir værende i NHL-klubben også i sesongen 2017/18.

Kontrakten er en såkalt enveiskontrakt, som betyr at Martinsen får samme lønn om han blir sendt ned til farmerlaget i løpet av sesongen.

26-åringen kom fra Colorado Avalanche i vår i en avtale der Sven Andrighetto gikk motsatt vei.

– En kjempetillit for Martinsen
Martinsen fikk med seg ni kamper for klubben forrige sesong.

TV 2 Sportens ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik innrømmer at han ble overrasket da Martinsen ble hentet til Montreal i mars.

– Du verden så spennende. Det er en kjempetillit for Andreas Martinsen. Montréal er jo en kanonklubb som kan kjempe helt i toppen i Stanley Cup, poengterte Erevik til TV 2 Sporten.

Han følte seg sikker på at Montreal hentet nordmannen for å gi ham tillit og istid.

– De har nok neppe tradet ham for å ikke bruke ham. Han besitter noen kvaliterer som er gode. Martinsen er sterk, god på skøyter og har vist både i Colorado og Tyskland at han kan score mål. Kanskje er han tiltenkt en rolle i 3. rekke og i powerplay. Dette er veldig kult, og jeg ble tatt litt på sengen av denne overgangen, konkluderte Erevik.

– En helt ny erfaring for meg
Hovedpersonen selv var også overrasket etter å ha signert for Montreal.

– Jeg ble først og fremst veldig overrasket, det var en helt ny erfaring for meg. Men det er sånn gamet er her borte, og nå ser jeg veldig fram i mot å komme til Montreal. Det er en veldig spesiell klubb å spille for, og de har et bra lag, så det skal bli veldig spennende! Jeg gleder meg, sa Andreas Martinsen selv til TV 2 Sporten etter overgangen.