KOLLAPSET: Cheick Tioté gikk bort så altfor tidlig. 
KOLLAPSET: Cheick Tioté gikk bort så altfor tidlig.  Foto: Ian Macnicol Ian Macnicol

Cheick Tioté (30) døde etter å ha kollapset på trening

Fotballverdenen er i sorg etter den tidligere Newcastle-stjernens altfor tidlige bortgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Newcastle-stjernen Cheick Tioté er død etter å ha kollapset under en treningsøkt med sin kinesiske klubb Beijing Enterprises.

Ivorianeren ble bare 30 år gammel.

– Det er med dyp sorg at jeg kan bekrefte at min klient Cheick Tioté gikk bort tidligere i dag etter å ha kollapset under trening med sin klubb Beijing Enterprises, sier hans agent Emanuele Palladino til Sky Sports.

Tioté ble fraktet til sykehuset etter kollapsen, men livet til den tidligere Newcastle-spilleren sto ikke til å redde.

– Vi kan ikke si mer for øyeblikket, og ber om at familiens privatliv blir respektert i denne vanskelige tiden, fortsetter Palladino.

– Fullstendig knust
Tioté spilte for Newcastle fra 2010 til 2017, før han gikk til kinesisk fotball på nyåret. Etter nedrykket til Championship ble det bare én ligakamp i hans siste sesong for klubben. Totalt ble det 156 kamper i Newcastle-drakten.

– Vi er fullstendig knust etter å ha mottatt meldingen om at Cheick Tioté er død, kun 30 år gammel. Våre tanker går til Cheicks familie, venner, lagkamerater og alle som kjenner ham i alle klubbene han har representert. Landslagsspilleren fra Elfenbenkysten spilte over 150 kamper for Magpies mellom 2010 og 2017, og var på trening med sin klubb Bejiing Enterprises på mandag da han plutselig kollapset. Han ble fraktet til sykehus, hvor han så trist gikk fra oss.

– Cheick markerte seg for alvor for Newcastle da han på dramatisk vis scoret 4-4-målet mot Arsenal i februar 2011.

Det var en kamp og en scoring av det mest spektakulære slaget. Arsenal ledet 4-0 til pause, men da Abou Diaby fikk rødt kort kollapset de totalt. Like før full tid banket Tioté inn 4-4 og sitt eneste Newcastle-mål på fantastisk vis.

Se selv her:

Newcastles manager Rafa Benítez er sønderknust etter meldingen om Tiotés dødsfall.

– Det var med stor sorg jeg denne ettermiddagen mottok meldingen om Cheicks dødsfall. I den tiden jeg kjente ham var han alltid en gjennomfort profesjonell, dedikert og fremfor alt en fantastisk person. Våre tanker og hjerter går til hans familie i den vonde og triste stunden, sier han til Newcastles hjemmeside.

– Den snilleste og tøffeste
Tidligere har Tioté spilt for Anderlecht, Roda og Twente. Han fikk også 52 landskamper for Elfenbenskysten. Kondolansene strømmer nå på fra fotballverdenen.

– Jeg er målløs og så utrolig trist. Cheick Tioté var en av de snilleste og tøffeste lagkameratene jeg noen gang har hatt. Hvil i fred bror, skriver Manchester City-kaptein Vincent Kompany, som spilte med Tioté i Anderlecht.

Ya akhi, narakum fi jannah inshallah. I see you in heaven my brother #rip 😢

A post shared by @dembabafoot on

– Fullstendig knust og trist av Cheick Tiotés bortgang. Hvorfor nå, bror... Hvil i fred, skriver Asamoah Gyan.