Lausanne  20170605.
Therese Johaug ankommer Hotel De La Paix mandag i Lausanne, med en kopp kaffe.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Lausanne 20170605. Therese Johaug ankommer Hotel De La Paix mandag i Lausanne, med en kopp kaffe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Johaugs manager: – Therese fornøyd om utestengelsen på 13 måneder blir stående

Therese Johaug har ankommet Lausanne og er godt forberedt til tirsdagens høring i Idrettens voldgiftsrett i Lausanne i Sveits.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lausanne/Bergen (TV 2 Sporten): Mandag ettermiddag ankom Therese Johaug hotellet sitt i Lausanne sammen med sin kjæreste Nils Jakob Hoff.

Skistjernen skal tirsdag møte møte til høring i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne i Sveits.

Johaug vet at det kan bli skjebnesvangre timer. I beste fall går hun fri, men alt handler om at straffen ikke må forlenges. Får hun mer enn 15 måneders utestengelse, går hun klipp av OL i Sør-Korea.

Manager Jørn Ernst opplyser til TV 2 Sporten at Johaug er sterk i troen på at den opprinnelige utestengelsen på 13 måneder blir stående.

– Advokat Mike Morgan har en god følelse for at det blir et bra resultat for Johaug. Hun vil bli veldig fornøyd med et resultat der vi er nå (13 måneders utestengelse, red. anm), slik at hun får god tid til å rekke OL og forberedelsene til neste sesong. Det er på en måte det som er Thereses store mål, å ta disse 13 månedene, poengterer han.

Ernst forteller videre at Therese Johaug er ved godt mot før høringen i CAS.

– Hun er rolig og avslappet og har full kontroll, sier han til TV 2 Sporten.

– Hun er jo nervøs
Ernst bekrefter imidlertid at Johaug kjenner på nervene.

– Hun er jo nervøs og spent på dette her. Advokat Mike Morgan har gått gjennom prosedyren og hva som kommer til å foregå i høringen slik at Johaug skal være trygg på det. Morgan har forklart hva som skal skje og hvordan det vil foregå i praksis, og gått gjennom saken, sier han.

Martin Johnsrud Sundby har tidligere uttalt at han følte klimaet i CAS var aggressivt.

Den oppfatningen deler ikke Johaugs manager.

– De hadde to forskjellige utgangspunkt for saken. Jeg kjenner heller ikke til Martins forberedelser. Morgan har forklart Therese hvordan det foregår. Det virker ikke så kaldt og kynisk som mange opplever. Jeg tror det skal gå bra, forteller han.

– Dommen kommer om fire-fem uker
Det viktigste for Johaug er at hun nå får satt en sluttstrek for saken som har preget henne siden september i fjor.

– Det viktigste for henne er å få satt en strek for saken. Så får vi ta resultatet som det kommer, forteller manageren, som samtidig opplyser at Team Johaug håper på den dom fra CAS i løpet av fire-fem uker.

Johaugs norske advokat Christian B. Hjort konstaterer at teamet rundt Johaug er godt forberedt.

– Vi har gått gjennom saken med våre engelske kollegaer. Mike Morgan har tilført sin erfaring fra CAS-forhandlinger tidligere, og det har vært verdifullt. Therese opplever det som godt å få råd og vink fra Morgan som har vært i CAS før, konstaterer advokaten.

Disse avgjør Johaugs skjebne
Det er dommertrioen Romano F. Subiotto, Jeffrey G. Benz og Markus Manninen som sitter i CAS-panelet og som skal avgjøre Johaugs endelige suspensjon. Benz er valgt av Johaugs team, mens Manninen er FIS' valg.

Lege Fredrik Bendiksen er blant dem som skal vitne i saken. Han har tidligere tatt på seg ansvaret for at Johaug fikk i seg clostebol.