Henriksen om skademarerittet: – Det har vært tøft

Markus Henriksen vil ikke love at han blir med Hull ned i Championship.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Henriksen (24) måtte ut med en skulderskade da Hull tapte 0-2 mot Manchester United i det første semifinale-oppgjøret i ligacupen i begynnelsen av januar.

Henriksen ble skadet etter en duell med Paul Pogba.

– Pogba er en tøff kar. Det var en stygg smell, og jeg landet litt forkjært, sier Henriksen.

Skulderskaden holdt trønderen på sidelinjen i tre måneder. I begynnelsen av april var han tilbake på banen da han kom inn som innbytter hjemme mot West Ham.

24-åringen innrømmer at skadeperioden har vært frustrerende.

– Det har vært tøft, det er det ikke tvil om. Det tok seg litt tid å finne seg til rette i England. Da jeg endelig begynte å finne meg til rette fikk jeg en skulderskade. Det satt meg ut i tre-fire måneder. Hull måtte handle inn nye spillere, for vi hadde flere spillere som var skadet. Den nye manageren hentet sju nye spillere. Da sier det seg selv at det var vanskelig å få spilletid da jeg ble klar igjen, sier Henriksen.

Nå sliter han med en hælskade og er uaktuell for spill mot Tsjekkia og Sverige.

Fremtiden i Hull er også uviss. Henriksen har kontrakt i to år til, men det er slett ikke sikkert at han blir med Hull ned i Championship. Manager Marco Silva har allerede forsvunnet til Watford.

– Sånn er det i fotballen. Spillere og trenere skiftes ofte. Man må bare være klar for å vise seg frem for en ny trener. Det er viktig å vise seg frem fra dag én. Det er alltid viktig å gi et godt førsteinntrykk, sier han.

Om Henriksen velger å bli i Hull kan det bli flere dueller med Fulhams Stefan Johansen neste sesong.

– Det er en veldig god og tøff liga, men Championship er ikke det samme som Premier League. Vi får se hva som skjer. Man må ta en dag av gangen.

– Du har ikke en nedrykksklausul i kontrakten?

– Det har jeg ingen kommentar til, men jeg hadde en anelse om at det kunne bli tøft å holde seg. Nå har vi rykket ned, og så får vi ta det som det kommer, sier Henriksen.

– Kan du avvise at du har en nedrykksklausul?

– Det kan jeg ikke si noe om. Det har jeg ikke kontroll over selv, sier Henriksen kryptisk.