Sandefjord leverer protest etter rødt kort i Eliteserien

– Vårt håp er å få opphevet den automatiske suspensjonen, sier Lars Bohinen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra Sogndal-Sandefjord i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Sogndal-Sandefjord 3-2

Eliteseriekampen mellom Sogndal og Sandefjord ble dramatisk, og en av de mest dramatiske hendelsene var da gjestene ble redusert til ti mann like før pause.

Christer Reppesgård Hansen tok ifølge dommer Trygve Kjensli ulovlige midler i bruk for å stoppe Martin Ramsland, og det endte med både straffespark, rødt kort og utligning på Fosshaugane.

Søndag kveld bekrefter Sandefjord-trener Lars Bohinen at hans klubb kommer til å legge inn protest etter denne avgjørelsen.

– Vi kommer til å protestere, og det er meldt inn. Protesten blir sendt inn i morgen tidlig. Vi legger inn protest på at Christer Reppesgård Hansen får rødt kort i en situasjon som etter vårt skjønn ikke engang kvalifiserer til et frispark.

– Det er viktig å presisere at vi ikke protesterer på resultatet. Det får stå som det gjør. Men det blir feil at en spiller skal straffes to ganger for noe som ikke er en forseelse, så vårt håp er å få opphevet den automatiske suspensjonen som han får, sier Bohinen til TV 2 Sporten.

Les også: Skal Bendtner få tilbake plassen nå?

Bohinen: – Alle som ser på den situasjonen vil si at det ikke er et rødt kort
Sandefjord-forsvarer Hansen kan nemlig komme til å miste viktige Eliteseriekamper dersom suspensjonen blir stående.

– Christer får rødt kort i en situasjon som etter vårt skjønn ikke engang kvalifiserer til et frispark. Man kan alltids diskutere om det er en forseelse, og om det i det hele tatt er det så begynner det som eventuelt er en forseelse på utsiden av 16-meteren. Og da skulle det ikke vært straffe.

– Vår spiller er omtrent ikke i nærheten av motspilleren. Alle som vi har snakket med, både nøytrale og unøytrale, mener at det ikke er noen forseelse her. Jeg tror alle som ser på den situasjonen vil si at det ikke er et rødt kort, sier Bohinen.

Drillo og Mathisen mente det røde kortet var riktig
Der og da var det dog ikke alle som var enige med Bohinen. I TV 2s FotballXtra-studio var Egil «Drillo» Olsen, Bohinens tidligere landslagssjef, blant dem som uttalte seg annerledes.

– Jeg har sett langt verre holdinger der det ikke er blitt gitt rødt kort, men det er holding. Dommerne sliter med å være konsekvente, men jeg er enig i at det er rødt kort, sa den nåværende TV 2-eksperten i studio.

– Så lenge dommeren mener at han river ham i armen, så er det korrekt dømt, sa Jesper Mathisen da hendelsen fant sted.

Mathisen tror Sandefjord kan vinne frem med anken
TV 2s ekspert, som følger Eliteserien tettere enn de fleste, tror allikevel nå at Sandefjord kan vinne frem med sin anke.

– Her tror jeg Sandefjord kanskje får gjennom anken sin og at ikke det blir noe suspensjon. Etter å ha sett situasjonen om igjen er det lov til å tenke på ny, og selv om jeg mener at det er unødvendig av forsvarsspilleren å bruke hendene i den situasjonen, så er det folk jeg har snakket med i kveld som kan dette best som mener ganske klart at dette var feil, sier Mathisen.

Bohinen mener nemlig at situasjonen der hans lag ble redusert til ti mann, i en kamp de til slutt tapte etter at en overtidsscoring i 2. omgang sørget for 3-2 til vertene, var alt annet enn en åpenbar målsjanse for Sogndal.

– For at du skal få rødt kort må du ta bort en åpenbar målsjanse fra motstanderen. Det ser alle at dette ikke er. Deres spiller har ingen kontroll på ballen. De nye reglene, som ble presisert forut for sesongen, er slik at du skal ta bort en åpenbar målsjanse for å få rødt kort. Det er ikke slik at du skal være sistemann. Så dette er ikke rødt kort, sier Bohinen.

Uenighet blant spillerne selv
Overfor NRK presiserer også den utviste spilleren selv at han var svært forbauset over utfallet av situasjonen som skjedde like før pause i Sogndal.

– Jeg ble overrasket. Jeg følte at jeg ikke var borti ham i det hele tatt. Jeg synes det røde kortet er strengt, sa Christer R. Hansen etter kampslutt.

Motstander Ramsland var dog uenig, og deler i så måte ikke verken Hansens eller Bohinens synspunkt.

– Jeg fikk en pasning gjennom og nådde ballen først. Da jeg skulle sette ballen i mål, ble jeg dratt i bakken og jeg mener det er riktig med straffe og rødt kort. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde scoret om jeg ikke hadde blitt dratt ned, sa Sogndal-spilleren.