Enorm keepertabbe da Viking scoret seiersmålet på overtid

– For en seier, og for en måte å gjøre det på. Keeper holder den 100 av 100 ganger på trening, sier TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scenene som utspilte seg i TV 2s FotballXtra-studio da Viking scoret i videovinduet øverst!

Viking-Kristiansund 2-1

Innbytter Patrick Pedersen reddet Viking i bunnoppgjøret mot Kristiansund i Eliteserien da han sikret 2-1-seier på overtid søndag.

Seiersmålet kom etter en enorm keepertabbe av Kristiansund-keeper Sean McDermott.

– Det er en gigatabbe av Sean McDermott. Han skal bare ned og ta den, men den forsvinner, som Thomas Myhre gjorde det for en del år siden, bare rett gjennom beina.

– For en seier, og for en måte å gjøre det på. Keeper holder den 100 av 100 ganger på trening, men han kaster den rett og slett i mål, sa fotballekspert Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio.

McDermott møtte pressen etter kamp: – Alle gjør feil
Etter kamp var det en skuffet, men oppreist Kristiansund-keeper som møtte pressen.

– Det er en ball man skal ta. Den gikk inn. Sånn skjer. Ferdig med det.

– Hva tenkte du da det skjedde?

– Jeg tenkte med en gang «Sånt som skjer. Det der er det bare å glemme med en gang». Alle de aller beste, Ronaldo og Buffon, gjør feil. Det så du i går. Det er ikke siste gang det skjer. Det er bare å glemme så fort som mulig og tenke neste trening. Man trenger ikke å være noen Einstein for å se hva som skjer. Det er en enkel heading som man skal holde.

– Føler du deg som en syndebukk?

– Vi taper som et lag og vinner som et lag. Hvis en annen spiller gjør feil, er vi et lag uansett, sa McDermott etter kampslutt.

– Champions League, Premier League, La Liga og alt på en gang
Viking og Kristiansund var under nedrykksstreken før søndagens oppgjør, og poeng var derfor sårt tiltrengt i begge leirer.

– Det eneste som talte var å vinne, og nå ser det ut som om de har vunnet Champions League, Premier League, La Liga og alt på en gang. For noen gledesscener, sa Mathisen.

Viking trengte poengene mest ettersom laget var sju poeng bak søndagens motstander før kampen, og Kwesi Appiah så ut til å sikre seieren fra straffemerket i andre omgang, men Kristiansund kom tilbake ved Jean Alassane Mendy.

Hjemmelaget klarte imidlertid altså å sikre seieren da Pedersen dukket opp og headet inn 2-1 mellom beina på Sean McDermott. Viking tok dermed sin første seier siden 23. april i år, da Odd ble slått 3-0.

– Det var enormt. Vi har kokt over av frustrasjon. Vi har hatt dårlige prestasjoner og vi er blitt straffet hardt, men i dag synes jeg vi spilte bra og fortjente seieren. Med tanke på å tette luken til lagene foran var dette enormt, sa Viking-trener Ian Burchnall til TV 2 etter kampslutt.

Ropte på straffe tidlig - kom til kort

Viking-fansen følte seg snytt for et straffespark etter bare fire minutter da Samuel Adegbenro skrudde på turboen, før han ble lagt i bakken. Dommer Kristoffer Hagenes vinket imidlertid spillet videre, og Adegbenro fikk kun med seg et gult kort for protester.

– Hvis ikke han hopper, så blir han tatt. Det kan ikke være slik at man enten får gult kort for filming eller straffe. Det ser ut som litt håpløs dømming, og det er hans tredje gule kort for sesongen. Nå må han sone, sa Jesper Mathisen.

Bortelagets største sjanse i første omgang kom kun få minutter etter, da Liridon Kalludra serverte Jean Alassane Mendy alene med keeper Iven Austbø. Spissen klarte imidlertid ikke overliste sisteskansen og ballen gikk kun i nettveggen.

Adegbenro var nære å gi Viking ledelsen da han fikk tid til å skyte fra 14 meter på en corner, men skuddet snek seg utenfor stolpen til Sean McDermott.

Hendelsesrik 2. omgang

Den toneangivende Viking-spilleren gjorde opp for bommen da han fikset straffespark ti minutter etter hvilen. Appiah la inn en strålende søknad til neste års NM i straffespark, som ble arrangert i Oslo i helgen, da han curlet inn ledelsesmålet.

I motsatt ende ble imidlertid Viking for passive sju minutter senere, da Kalludra fikk tid til å sikte på et innlegg. Foran mål dukket Mendy opp og bredsidet inn utligningen.

– Se på det forsvarsspillet. Du spiller en så viktig kamp, leder 1-0 og har tre poeng i lomma. Så klarer du å glippe mannen din på seks meter på et løst innlegg foran mål. Det er utilgivelig, er det ikke det? sa Celtic-spiller Kristoffer Ajer i TV 2s FotballXtra-studio etter scoringen.

Appiah burde deretter gitt Viking seieren da han fikk sjansen fra meters hold, men på et underlig vis klarte han å sette ballen utenfor.

– Dette hjelper mye på selvtilliten både for meg selv og for laget
I stedet sikret Pedersen altså seieren fem minutter på overtid.

– Jeg visste at det var lagt til fire minutter. Jeg får ikke ordentlig treff på den, men så ser jeg at keeperen mister den inn i målet. Det kunne ikke vært bedre. Jubelscenene sier alt. Det var deilig å se den trille stille og rolig inn i mål.

– Det er slikt som skjer. Det er selvfølgelig synd for keeperen, men jeg er glad for at jeg fikk det målet. Det var veldig viktig. Det var en kjempeforløsning. Dette hjelper mye på selvtilliten både for meg selv og for laget. Det er lenge siden det har vært så god stemning i garderoben etter en kamp, sa matchvinneren selv til TV 2 etter kampslutt.

– Vi snakket om før kampen at hvis ikke Viking vant ville det se veldig stygt ut. Det gjør det fremdeles, men muligheten for å berge plassen er vesentlig større med tre poeng i dag, sa Drillo i TV 2s FotballXtra-studio.

NTB/TV 2