Ajer-kritikk av Molde: – Veikt over hele fjøla

Sarpsborg 08 biter seg fast i toppen med en sterk seier. I FotballXtra-studio var Kristoffer Ajer svært kritisk til Solskjærs mannskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08-Molde 1-0

Se scoringen øverst

Celtic-spiller Kristoffer Ajer var gjest i FotballXtra søndag og fulgte med på Sarsborgs seier over Molde.

Danske Patrick Mortensen ble matchvinner etter 62. minutter med sin sjette scoring for sesongen.

Midtstopper Ajer likte ikke holdningen til Ole Gunnar Solskjærs gutter og deres tilsynelatende manglende vilje til å angripe i sluttminuttene.

Kristoffer Ajer.
Kristoffer Ajer. Foto: Clodagh Kilcoyne

– Det er uforståelig. De står og ser på at Sarpsborg dytter ball. Det er rett og slett veikt over hele fjøla, sa 19-åringen.

Sarpborg 08 befester posisjonen som et topplag med nok en kamp med godt spill. De bekreftet også i pausen at de nå henter tilbake Amin Askar.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forventer mer av pengesterke Molde.

– Molde ligger midt på tabellen. De bruker millioner av kroner på å være helt middels. Det er rett og slett ikke godt nok. Solskjær kan godt sitte og snakke om at de har mange unge spillere og at de har måttet selge mange av sine profiler, men hvis du lister opp det mannskapet de har og ser på den elleveren de kan stille, så er det klart at de er ett av de lagene i Eliteserien som underpresterer mest, tordnet han.

Et annet minus for Ole Gunnar Solskjær var at den viktige spissen Sander Svendsen måtte ut med en strekkskade.

Solskjær, som allerede manglet flere spillere med skade og suspensjon, kastet innpå to debutanter mot slutten i håp om poeng.

Erling Braut Håland (16), som er sønn av Alf-Inge Håland, og Leo Skiri Østigård (17) fikk begge sine debuter i Eliteserien uten å klare å markere seg i form av scoring.

Ole Gunnar Solskjær var kritisk til dommeren, men valgte også å si at de ikke var gode nok selv.

– Vi spiller bra, men gjør en glipp når de scorer. Vi klarte ikke å skape trøkk på slutten. Vi ville spille rundt på kant, men spilte gjennom i midten, som passet dem godt, sa Solskjær.

Resultatet gjør at Sarpsborg ligger på annenplass med 24 poeng før Branns kamp mot Odd senere lørdag. Molde ligger på sjuendeplass med 17 poeng.