london-borgerne hylles hvor hvordan de takler terroren:

– Dette bildet viser hvorfor terroristene aldri kan vinne

Han flykter rolig fra terrorhandlingene på London Bridge, men nekter å sette igjen ølen sin. Engelskmennene trekker i dag fram eksempler på hvordan terroren kan håndteres på beste mulige måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter det grusomme angrepet mot Londons innbyggere, trekker publikum fram eksempler som viser alt annet enn at frykten tar overhånd.

Ett av bildene som blir delt hyppig i sosiale medier, viser en mann som går rolig bort fra åstedet i London sentrum med en halvliter i hånda. Dette blir brukt som selve symbolet på at London-borgerne aldri vil la seg skremme til å endre livsstil, uansett hva terrorister måtte gjøre.

«Folk flykter fra terrorangrep som ekte London-borgere», skriver en mann om bildet på twitter.

«Dette bildet viser hvorfor terroristene aldri kan vinne. Angrepet har nettopp funnet sted, men denne karen nekter å gi slipp på ølen sin», skriver en annen twitter-bruker.

Londons ordfører Sadiq Khans hadde i dag ett tydelig budskap.

– Vi skal aldri la dem vinne, eller la dem kue byen og innbyggerne våre, sa han.

Budskapet om å trosse frykten, dukker opp over hele London. «London bridge will never fall down» han noen skrevet på Londons undergrunnsbane.

Fnyser av terroristene

Richard Angell havnet midt i dramatikken i går kveld. Han forteller til BBC hvordan han har tenkt å oppføre seg etter terrorhandlingene.

Han blir hyllet i sosiale medier for måten han står opp mot terroristene på i intervjuet.

– Hvis det at jeg tar en gin tonic med vennene mine, flørter med kjekke menn, henger ut med flotte kvinner, er så provoserende for disse folkene, ja, da skal jeg gjøre det enda mer og ikke mindre, sier han.

– Feige, onde, trangsynte folk bør ikke få endre vår måte å leve på. De skal ikke få meg til å være redd i Londons gater. Jeg er mer dedikert enn noen gang til å elske byen som passer på meg, fortsetter han.

Se TV 2s intervju med Richard Angell nederst i saken.

Takker politi og helsepersonell

Han uttrykker stor begeistring for alle fra politi og helsetjeneste som oppsøkte stedene alle andre flyktet fra lørdag kveld.

– Jeg får kanskje aldri møte de folkene som muligens reddet livet mitt i går, men jeg er så takknemlig for deres innsats. Jeg håper London omfavner dem på alle mulige måter.

Han mener folk i Manchester har gått foran som gode eksempler de siste dagene. I kveld er 50.000 tilskuere samlet for å se Ariana Grande og en rekke internasjonale artister opptre på minnekonserten for ofrene etter angrepet i Manchester Arena.

TV 2s reporter Hilde Gran i London forteller om en mor som ønsker å ta med barna sine på konserten for å understreke at musikk handler om glede, og ikke om frykt. Politifolk fra hele landet er hentet inn for å sikre publikum på kveldens konsert.

– La oss ikke være redde, var åpningsreplikken til Marcus Mumford da han gikk på scenen.