Bendtner-vikaren scoret da Rosenborg vant: – Jeg ønsker å spille sentralt

– Skal Kåre Ingebrigtsen sette inn igjen Nicklas Bendtner, som ikke har vært i nærheten av å levere det man har forventet? spør Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Strømsgodset 3-1

Rosenborg, som ikke hadde tatt en eneste trepoenger på de fire siste seriekampene, endte den svake rekken i Eliteserien med 3-1 over Strømsgodset på Lerkendal.

Serielederne måtte klare seg uten suspenderte Nicklas Bendtner, men virket ikke å savne den danske spissprofilen. Matthías Vilhjálmsson tok nemlig vare på sjansen i fraværet av Bendtner. Islendingen serverte på 2-0 og headet selv inn 3-0, i tillegg til en avslutning i tverrliggeren og ned på streken på 3-0.

– Hva gjør Kåre Ingebrigtsen til neste kamp? Skal han sette inn igjen Nicklas Bendtner, som ikke har vært i nærheten av å levere det man har forventet? Der har vi en «case», sa Jesper Mathisen i FotballXtra.

Vilhjálmsson legger ikke skjul på at han ønsker seg plassen til Bendtner.

– Alle vet at mine styrker ligger i boksen og det å skape kaos foran motstandernes mål. Det er der jeg har spilt i det meste av mitt liv, og det er der jeg ønsker å spille, sier Matthías Vilhjálmsson til MAX etter kampslutt.

Et klønete selvmål av Jakob Glesnes sørget for en tidlig Rosenborg-ledelse. En ny svak involvering litt senere gjorde at Milan Jevtovic kunne sette inn 2-0 etter fint kombinasjonsspill med Vilhjálmsson.

Etter pause la Bendtner-vikaren på til 3-0, før Eirik Ulland Andersen tente håpet for Strømsgodset med et fint langskudd. Strømsgodset fikk noen enorme muligheter, blant annet med Bassel Jradis skudd i stolpen, men Rosenborg slapp med skrekken og kunne endelig juble for seier.

Bendtner på tribunen
Nicklas Bendtner har ikke imponert siden overgangen fra Nottingham Forest i januar, og den danske spisstjernen var suspendert mot Strømsgodset. Matthías Vilhjálmsson fikk en etterlengtet sjanse fra start for Rosenborg. Anders Konradsen og Jørgen Skjelvik var også ute for Rosenborg.

Rosenborg presset på fra start og tok vare på den første målsjansen i det åttende spilleminutt, men fikk god hjelp av gjestene. Pål André Helland fant Fredrik Midtsjø foran mål. Indreløperen vant duellen med Mounir Hamoud og avsluttet i stolpen. Først på returen var Strømsgodset-stopper Jakob Glesnes, som rotet ballen i eget nett til 1-0 for Rosenborg.

– Det virker veldig klønete. Jeg vil ikke si at det er uheldig. Han skal få den vekk. Han skal ikke sette den i mål med kneet, sa den Kilmarnock-utlånte Celtic-forsvareren Kristoffer Vassbakk Ajer i TV 2s Fotball Xtra-studio.

Like etter satte Jonathan Parr hjertet i halsen på Godset-fansen. Et dårlig tilbakespill gikk heldigvis for bortelaget et par meter utenfor mål.

Nesten 16 minutter var spilt da den andre Rosenborg-scoringen kom. Jakob Glesnes slo ballen rett til i beina på Milan Jevtovic, som tok med seg ballen og spilte vegg med Vilhjálmsson, før han fikk ballen tilbake og med to berøringer satte inn 2-0.

– Det er forferdelig forsvarsspill. Dette er ikke bra av Strømsgodset, sa Egil Olsen i FotballXtra-studio.

– Det er ikke noe å tenke på nå. Må bare drite i det og fortsette, sa Strømsgodset-kaptein Glesnes selv til MAX i pausen.

– Bedre etter baklengsmålene
Kampen roet seg etter Jevtovic' 2-0-scoring. Fem minutter før full tid kom Eirik Ulland Andersen seg forbi Marius Lundemo på venstrekanten og prøvde seg på en frekk variant i nærmeste hjørne. På det påfølgende hjørnesparket var ballen i ferd med å snike seg inn i nærmeste hjørne igjen, men en lang tå fra Vegar Eggen Hedenstad stoppet Strømsgodset-reduseringen.

Nærmere kom ikke Strømsgodset, som dermed gikk til pause på 0-2.

– Vi kan ikke starte kamper på den måten vi gjorde. Vi ga bort to baklengsmål. Vi var bedre etter det, men vi må skape flere sjanser og være mer massive når vi går fremover, sa Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til MAX i pausen.

– Jeg synes vi gjennomførte en meget bra første omgang, men det handler om å gjøre det i to omganger. Det er ikke så ofte vi har gjort det denne sesongen. Vi skal være like bra i andre omgang, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX før andre omgang.

Bendtner-vikaren scoret
Andre omgang startet meget bra for Rosenborg. Sju minutter var spilt da Vegar Eggen Hedenstad kom til dødlinjen og slo inn til Bendtner-vikar Vilhjálmsson, som med et enkelt hodestøt kunne styre inn 3-0.

– Hva gjør Kåre Ingebrigtsen til neste kamp? Skal han sette inn igjen Nicklas Bendtner, som ikke har vært i nærheten av å levere det man har forventet? Der har vi en «case», sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio.

Etter 65 minutters spill var det Pål André Helland som serverte Vilhjálmsson foran mål. Islendingen brukte hodet igjen, men denne gangen gikk ballen i tverrliggeren og ned på streken. Angriperen mente ballen var inne, men dommerne vinket spillet videre. Bildene viste at hele ballen neppe var inne.

Godset-press
I stedet fikk Strømsgodset en redusering ved Eirik Ulland Andersen, som dro seg fint inn fra venstre og med et flott skudd fra om lag tjue meter satte inn 3-1-reduseringen bak Rosenborg-målvakt André Hansen.

– Han har en fantastisk børse i den høyrefoten sin. Han får et så godt treff, sa Jesper Mathisen.

Strømsgodset fikk blod på tann, og med et drøyt kvarter igjen av kampen fikk Jonathan Parr en enorm mulighet. Den tidligere Premier League-spilleren sne seg bak ryggen på Hedenstad og ble spilt alene med André Hansen. Rosenborg-målvakten stoppet imidlertid Parr fra å sette inn en ny redusering.

Like etter banket Bassel Jradi ballen i stolpen bak Hansen, og nok en gang slapp Rosenborg med skrekken. Rosenborg fikk kontroll på kampen mot slutten av oppgjøret, og på overtid var Lundemo nær ved å øke til 4-1 med et godt langskudd, men det endte 3-1 og RBK kunne innkassere tre poeng.