Cristiano Ronaldos ti titler på 372 dager

Cristiano Ronaldo (32) står med 600 mål for klubb- og landslag etter sine to mål i Mesterliga-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra Mesterliga-finalen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra Viasat.

Cristiano Ronaldo vant Mesterligaen for fjerde gang lørdag. Det rundet av et fantastisk år for portugiseren, for på de siste 372 dagene har han tatt ti titler, viser oversikten til engelske Daily Mirror.

I slutten av mai i fjor vant Real Madrid Champions League. Halvannen måned senere sto han med sin første pokal med landslaget da Portugal vant EM i Frankrike. Høsten ble fulgt opp med individuelle titler; først UEFAs kåring av Europas beste spiller og så Ballon d'Or.

I desember vant Real Madrid VM for klubblag, der Ronaldo fikk Gullballen i turneringen i Japan. I starten av det nye året fikk han nok en individuell pris da han ble kåret til verdens beste mannlige spiller av FIFA. Senere i vinter ble han ikke overraskende utnevnt til Portugals beste spiller.

Søndag 21. mai var Real Madrid omsider tilbake på La Liga-tronen, før en eventyrlig sesong ble kronet med lørdagens Mesterliga-triumf i Cardiff.

– Jeg spilte en spektakulær avslutning på sesongen, sier Ronaldo ifølge AS.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var en av mange som hyllet Ronaldo.

– Det er bare til å ta av seg alt man har fra topp til tå. Alt er sagt. Det eneste som ikke har gått Cristiano Ronaldo sin vei det siste året er den bysten. Han vant EM i fjor sommer, La Liga forrige måned og nå Champions League. Hva mer kan vi si? sa han om finalens tomålsscorer.

Ronaldo har totalt scoret 600 mål i karrieren. I Real Madrid har han 406 mål på 394 kamper, noe som gjør han til klubbens mestscorende spiller.

Med sine 105 mål i Champions League troner han også øverst på toppscorerlisten der. Med sine to finalescoringer lørdag, gikk han opp i ti mål i sluttspillet denne sesongen. Det har ingen klart før ham.

– Med all respekt for de som dominerte før: Det er blitt vanskeligere og vanskeligere og vanskeligere. Og så går Ronaldo ut og leverer slik uke etter uke etter uke. Og han er ikke 25-26 år heller, skryter Jesper Mathisen.

Det var Lionel Messi som ble toppscorer i La Liga denne sesongen. Den argentinske Barcelona-stjernen er fremdeles tidenes mestscorende i Spania.