TV 2s eksperter har knapt sett vakrere:

Hyller kunstmålet: – Helt der oppe med Zidanes i 2002

Mario Mandzukic avsluttet drømmeangrep mot Real Madrid i lørdagens gigantkamp.
Men scoret han tidenes vakreste mål i en Mesterliga-finale?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Mario Mandzukics vanvittige scoring i høydepunktvideoen i videovinduet øverst!
(Video med tillatelse fra Viasat 4)

Juventus-Real Madrid 1-4

Mesterliga-finalen mellom Juventus og Real Madrid ble en fantastisk opplevelse, og spesielt scoringene vil sitte i minnene til dem som så på i lang, lang tid.

Til tross for at Juventus etter hvert endte opp som den tapende part, var Mario Mandzukics 1-1-scoring i 1. omgang allikevel toppen av kransekaken

Mange drar nå selvsagt fram historiebøkene for å vurdere hvorvidt Juve-kunstverket er tidenes beste i en slik anledning som dette.

– Den er helt der oppe med Zinedine Zidanes scoring mot Bayer Leverkusen i 2002. Det er fotballtennis som blir avsluttet med et brassespark, eller saksespark om du vil. I en Champions League-finale. Det er helt latterlig! sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Eventyrlig forspill gjør at totalen kommer opp på samme nivå
Volleyscoringen til den nåværende Real Madrid-sjefen mot Leverkusen for 15 år siden har lenge stått som de fleste favoritt i kategorien «tidenes Mesterligafinalescoring», men Mathisen mener det lagkameratene gjorde i forveien denne gangen må telle med i vurderingen når man sammenligner.

– Det Zidane gjør på sin avslutning er jo vanskeligere teknisk, men selve forspillet til Mandzukic er jo helt eventyrlig, så det gjør at totalen kommer opp på samme nivå, sier TV 2s ekspert.

Mathisens kollega Simen Stamsø Møller synes også det er vanskelig å rangere «tidenes scoring i en Mesterliga-finale». Dette tiåret har vi blant annet også sett Inters Diego Milito herje med Bayern München i 2010 og David Villa levere en vakker variant for Barcelona mot Manchester United året etter.

– Denne til Mandzukic er jo helt der oppe. Det er enten den eller Zidanes som er best. Det er en utrolig deilig sekvens, sier TV 2s Premier League-kommentator- og ekspert.