Ronaldo-dobbel i historisk Mesterliga-triumf for Real Madrid

Real Madrid ble det første laget til å forsvare Champions League-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus - Real Madrid 1-4

Real Madrid vant Mesterligaen for andre gang på rad med 4-1-seieren over Juventus på Millennium Stadium i Cardiff.

Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid i ledelsen, men en fantastisk Mario Mandzukic-volley sørget for at det sto 1-1 til pause. Casemiro sendte Madrid tilbake i ledelsen etter en drøy time, og kort tid etter avgjorde Ronaldo finalen. Juventus klarte aldri å svare på Ronaldos 3-1-mål, og i stedet la innbytter Marco Asensio på til 4-1 på overtid.

– Maktdemonstrasjon, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om finalen.

Real Madrid er det første laget til å forsvare en Mesterliga-triumf. Ikke siden Milan vant i 1989 og 1990 har et lag vunnet den gjeveste europacupen to sesonger på rad.

– Det viser jo hvor enormt dette Real Madrid-laget er. Opp gjennom historien har det vært mange lag med fantastiske spillere, men Zinédine Zidane har skapt et kollektiv av verdens største stjerner, sier TV 2s Jesper Mathisen.

Real Madrid har vunnet Mesterligaen tre ganger på de fire siste sesongene. De fire siste sesongene har et spansk lag vunnet turneringen.

Pjanic-kanon
Før kampen var det knyttet spenning til om Real Madrid-trener Zidane ville velge å benytte Gareth Bale fra start i kantspillerens hjemby, men Cardiff-mannen var plassert på benket til fordel for Isco.

Juventus yppet seg fra start. Tre minutter var spilt da Gonzalo Higuaín testet Keylor Navas, men Real Madrid-keeperen fanget ballen. I det sjuende spilleminutt kom den første store muligheten. Miralem Pjanic fyrte av gårde et hardt skudd like utenfor 16-meteren, og Navas måtte ut i full strekk for å stoppe bosnierens kanonkule.

Etter 20 minutter kom den første store Real Madrid-sjansen, og da ble det også nettsus i den walisiske hovedstaden. Toni Kroos drev frem og fikk med seg med Karim Benzema, som vendte til Cristiano Ronaldo motsatt. Portugiseren fikk med seg Dani Carvajal, som kom susende på høyresiden. Sidebacken spilte tilbake til Ronaldo, som behersket satte inn 1-0.

– En fantastisk scoring av en eventyrlig spiller, sier Jesper Mathisen.

– Juventus er fantastiske til å forsvare seg i egen boks, men på målet er Real Madrid smarte. De vet at Juventus detter inn mot eget mål, og Ronaldo henger helt bevisst igjen på 16-meteren der han får den plassen han trenger, sier TV 2s fotballekspert.

Det var Ronaldos niende scoring i Mesterliga-sluttspillet denne sesongen. Det har ingen andre klart før. Samtidig var det hans sjette mål på sine åtte siste avslutninger på mål.

FIFA-scoring
26 minutter var spilt da også Juventus-fansen fikk noe å juble for. Et nydelig Juventus-angrep endte med at Higuaín vippet ballen til Mario Mandzukic, som med en fantastisk volley som gikk i en bue over Navas.

– Det er jo slikt man bare ser på FIFA! Den scoringen er noe av det vakreste jeg har sett, sier TV 2s Jesper Mathisen.

Kampen roet seg mot slutten av omgangen og lagene gikk til pause med 1-1.

– Første omgang var en fest. For et nivå i en finale. Jeg synes ofte finaler skuffer i forhold til hva man hadde forventet på forhånd, men her var det fyrverkeri i 45 minutter, sier Jesper Mathisen.

Real Madrid var det farligste laget i åpningskvarteret av andre omgang. En vidunderlig ball fra Marcelo satte Isco i god posisjon, men en god takling av Leonardo Bonucci stoppet den tidligere Málaga-spilleren. Marcelo curlet et nydelig innlegg mot Cristiano Ronaldo like før timen var spilt, men Alex Sandro fikk skjermet av årets toppscorer i Mesterligaen.

– Buffon ser gammel ut
I det 61. spilleminutt var Real Madrid tilbake i ledelsen, men denne gangen var det ikke den mest sannsynlige målscoreren. Toni Kroos skudd ble blokkert av det lavtliggende Juventus-forsvaret. Returen havnet foran beina på Casemiro, som prøvde lykken fra 25 meter. Via hælen til Sami Khedira gikk ballen forbi Gianluigi Buffon i Juventus-målet.

– Buffon ser gammel ut på skuddet til Casemiro, men han blir satt ut av at skuddet forandrer retning. Det er en uvanlig svak klarering fra Juve-forsvaret rett ut i farlig sone, mener TV 2s Jesper Mathisen.

Bare tre minutter senere var kampen avgjort. Luka Modric vkom til dødlinjen og spilte ballen inn foran mål, der Ronaldo møtte og satte inn 3-1 med en god avslutning. Det var hans 105. mål i Champions League.

Alex Sandro var nær ved å stusse inn en redusering med ni minutter igjen av full tid, men resten av kampen ble en transportetappe for Real Madrid.

Juventus fortsatte å ligge lavt, mens Real Madrid trillet ball. På overtid fastsatte innbytter Marco Asensio resultatet til 4-1 etter et fantastisk forarbeid av Marcelo.

– Her blir de utspilt, og når den gjengen i sort og hvitt slipper inn fire mål er det bare å ta av seg hatten for det Ronaldo og Co har levert, sier Mathisen.

I mellomtiden hadde Juventus fått en spiller utvist. Innbytter Juan Cuadrado ble sendt av banen etter å ha tråkket på og dyttet til Sergio Ramos, som falt enkelt. Colombianeren ble den første innbytteren til å bli utvist i en finale.

Juventus tapte også Mesterliga-finalen for to sesonger siden mot Barcelona.