TO PÅ FEM: Erling Knudtzon (til høyre) er i fyr og flamme om dagen.
TO PÅ FEM: Erling Knudtzon (til høyre) er i fyr og flamme om dagen. Foto: Åserud, Lise

Knudtzon fortsatte målshowet for LSK

Lillestrøm vant målrik kamp på Nadderud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Lillestrøm 2-4

Lillestrøm lå nest sist i Eliteserien før lørdagens bortekamp mot Stabæk, men etter en svært underholdende kamp på Nadderud lørdag kveld, klatret Lillestrøm helt opp på niendeplass før de seks siste kampene denne runden gjenstår søndag.

Erling Knudtzon ble dagens Lillestrøm-spiller med sine to mål. Den raske angriperen står nå med fem mål på sine to siste kamper. Knudtzon sendte Lillestrøm i ledelsen tidlig i kampen.

– Når man begynner å score mål og er i flytsonen, er det lettere å fortsette. Jeg føler meg friere som spiss, for da kan jeg bruke kreftene mine fremover, sier Knudtzon, som har vært benyttet mye på kanten av trener Arne Erlandsen, til Eurosport Norge.

Håkon Skogseid utlignet like før sidebytte. Etter pause banket Tonny Brochmann vertene i ledelsen, men Knudtzon fikset 2-2. Frode Kippe stanget inn 2-1, før Simen Rafn fastsatte resultatet til 4-2 like før full tid.

– Det var deilig. Vi har hatt en veldig tøff vår. Vi har savnet poengene, men nå løsner det. Det er deilig å komme seg opp fra den nest siste plassen, sier Kippe til Eurosport Norge.

– Det er godt å se at det løsner, for det bor mye i dette laget, sier kapteinen.

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen var naturligvis godt fornøyd med resultat.

– Vi kommer tilbake og det var utrolig godt gjort. Det overrasker meg, og det overrasker kanskje spillerne også, sier Erlandsen til Eurosport Norge.

Avvinket for offside
Bortefansen på Nadderud jublet etter elleve minutter, for Chigozie Udojis headet Simen Kind Mikalsens frispark i mål. Målet ble imidlertid underkjent for offside.

I stedet skulle Lillestrøm ta ledelsen minuttet etter, for Erling Knudtzon lurte inn 1-0 etter klabb og babb innenfor Stabæk-boksen. Det var den tidligere Lyn-spillerens fjerde mål på to kamper.

En snau halvtime var spilt da Tonny Brochmann fikk en enorm mulighet, men en strålende redning av Arnold Origi i Lillestrøm-målet stoppet dansken. På det påfølgende hjørnesparket var ikke LSK-målvakten like god, for idet han skulle bokse ballen, snublet han. Landslagsklare Ohi Omoijuanfo sto klar til å sette returen, men på streken sto Martin Amundsen og reddet gjestene.

Mens Lillestrøm var det førende laget i starten av kampen, kom Stabæk godt mot slutten av første omgang. Bæringene hadde flere gode muligheter til å ta utligne, men måtte vente til overtid i første omgang. En strålende pasning fra Luc Kassi fant Håkon Skogseid på løp bakfra. Med sålen styrt han inn 1-1.

– En underholdende første omgang på Nadderud. Fortjent utligning til Stabæk like før pause. Strålende løp av Skogseid, tvitrer TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Tidlig Stabæk-mål etter pause
27 sekunder ut i andre omgang var kampen snudd. Tonny Brochmann var nær ved å banke inn en scoring før pause, og andre omgang er knapt i gang før den tidligere Jerv-spilleren får en lignende sjanse. Denne gangen tok imidlertid Brochmann vare på sjansen. Dermed sto det 2-1 til Stabæk.

– For en herlig fotballspiller. Det var ikke mange som hadde sett for seg den utviklingen han har hatt da han dro til Jerv, skriver Mathisen.

Men i det 56. spilleminutt bak lagene like langt, og nok en gang var det Erling Knudtzon som scoret for Lillestrøm. Stabæk fikk ikke ryddet ballen unna og Knudtzon utnyttet muligheten til å sette inn 2-2.

– Strålende avslutning etter et fantastisk touch fra Knudtzon. Han har ikke alltid vært sååå silkemyk i de situasjonene tidligere sesonger, mener Jesper Mathisen.

Etter 70 minutter var Lillestrøm tilbake i føringen. Frode Kippe steg til værs på et frispark slått inn foran mål. Veteranen headet ballen i mål. Reprisene viser imidlertid at Kippe kan ha vært i offside, men målet ble stående.

Stabæk klarte aldri å svare på Lillestrøms ledermål. I det 85. spilleminutt var det i stedet Simen Rafn som fikk sette inn 4-2 etter klabb og babb utenfor 16-meteren til Stabæk. 4-2 ble også sluttresultatet på Nadderud.