Drømmestart holdt til seier for Vålerenga i målfest

Vålerenga avgjorde kampen i løpet av de første 25 minuttene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø - Vålerenga 2-4

Se scoringene øverst

Jonathan Tollås Nation, Ghayas Zahid, Bård Finne og Mohammed Abdellaoue sørget for at det sto 4-0 til Vålerenga etter bare 25 minutters spill borte mot Tromsø.

Da hadde Tromsø allerede ropt på straffespark og hatt et skudd i stolpen.

– Soleklar straffe, mente Eurosport Norges ekspert Bjørn Helge Riise.

Det var et annet Tromsø-lag som kom på banen etter pause, men utgangspunktet 0-4 før andre omgang ble for tøft. Aron Sigurdarson og Mikael Ingebrigtsen sørget for at det ble litt spenning i andre omgang, men Vålerenga sørget for at det bare ble to reduseringsmål. Dermed ble det 4-2-seier for hovedstadslaget, som ligger på åttendeplass før resten av Eliteserie-runden. Tromsø ligger på 11. plass etter lørdagens kamp.

– Ser vi på sjanser, var det en jevn kamp. De scorer på det som er, men de skal ha lov til å være effektive. Vi var uansett for passive og dårlige. Vi hadde en tøff pause, der vi gjorde noen endringer. Jeg er fornøyd med pausen og andre omgang, sier TIL-trener Bård Flovik til Eurosport Norge.

– Jeg tror Tromsø vil ta med seg mye positivt fra første omgang. De fikk to mål og da ser det bedre ut enn det kunne gjort, sier Bjørn Helge Riise.

Tromsø ville ha straffespark etter bare to minutters spill. Markus Nakkim som bakerste mann brukte armene i løsduell med Elhadji Mour Samb. Senegaleseren gikk i bakken innenfor Vålerengas 16-meter, men dommer Tom Harald Hagen vinket spillet videre.

– Her er Vålerenga heldige. Tromsø er snytt for en soleklar straffe, sa Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise, som er ny ekspert på Eurosport Norge mens han er ute med skade, i pausen av kampen.

Vålerenga tok ledelsen i det sjuende spilleminutt på kampens første målsjanse. Et frispark ble klarert av Tromsøs Magnar Ødegaard, men i returrommet sto Magnus Lekven. Telemarkingen forsøkte seg på en volley, men i stedet for å bli en suser av et skudd, ble det en god pasning til Jonathan Tollås Nation, som kunne styre inn 1-0.

Sju minutter senere trodde Alfheim at utligningen skulle komme. En strålende ball fra Ulrik Yttergård Jensen til Mikael Ingebrigtsen, som hadde sneket seg mellom gjestenes midtstopperne, og med et fint medtak kom Ingebrigtsen i god avslutningsposisjon, men forsøket gikk i stolpen og ut.

I stedet smalt det andre veien i det 16. spilleminutt. Rasmus Lindkvist kom seg rundt på venstrekanten og spilte til Zahid foran mål. Zahid la ballen til rette og satte inn 2-0-målet for Vålerenga.

To minutter senere fikk Bård Finne en lang all til Daniel Fredheim Holm. Finne utfordret et ryggende Tromsø-forsvar og plutselig var han på 16 meter. Da bestemte den fotrappe angriperen seg for å banke ballen i lengste hjørne.

Etter 25 minutter var det Mohammed Abdellaoues tur til å tegne seg på scoringslisten. Etter å ha kombinert med Zahid, fikk Moa selv lure inn 4-0. Det var årets første seriemål for den tidligere Bundesliga-spissen.

Ti minutter senere burde Aron Sigurdarson redusert, men fra kloss hold klarte ikke islendingen å styre inn Morten Gamst Pedersens innlegg. Tromsø klarte ikke å svare før pause, mens Vålerenga trillet ball og selvsagt var fornøyde med å starte andre omgang med 4-0.

– Sånn som Tromsø ser ut nå, tror jeg ikke det er mulig å komme tilbake. De startet bra de første fem minuttene, men etter det var det helt natta, sa Eurosport Norges ekspert Bjørn Helge Riise i pausen.

Det var et friskere Tromsø-lag som kom på banen andre omgang. Etter 62 minutter tente Sigurdarsson et lite håp for hjemmelaget, da han dro seg inn fra venstresiden og satte inn reduseringen med en flott bue rundt keeper.

Tromsø fortsatte å presse på for en utligning, og med et kvarter igjen å spille var det mannen som traff stolpen i første omgang, Ingebrigtsen, som skulle finne veien til nettmaskene. Han reduserte til 4-2 for Tromsø og plutselig levde kampen på Alfheim igjen, men Vålerenga holdt unna og kunne ta med seg tre poeng hjem til hovedstaden etter en fantastisk start på kampen.