Hellner: – Sykt klønete av Johaug. Hun fortjener å bli straffet

Sveriges skistjerne Marcus Hellner synes synd på Therese Johaug, men mener hun fortjener å få en straff for å ha havnet i dopingklisteret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror på historien hennes. Det er jævla trist og uheldig. Samtidig har hun fått i seg et ulovlig middel, og hun fortjener derfor å bli straffet. Det må være et mareritt for henne, men jeg synes det er sykt klønete – både av henne og legen. Jeg tror ikke at dette kunne ha skjedd med oss i Sverige, sier Hellner til avisen NSD.

Johaug møter tirsdag i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Sveits. Der håper hun å få dopingdommen på 13 måneders utestengelse redusert eller i beste fall bli frikjent. Hun risikerer også at straffen blir forlenget. I så fall ryker fort neste års OL.

28-åringen havnet i trøbbel da hun i fjor høst testet positivt for det forbudte stoffet clostebol. Hun har hele tiden hevet sin uskyld og at hun gjorde det man kunne forvente av henne. Tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen anbefalte Johaug å bruke leppekremen Trofodermin.

– Skulle jeg brukt en slik krem, hadde vi i laget satt oss ned sammen med landslagslegen og sjekket ut om den er trygg. Man tar ikke i bruk et helt nytt preparat og deretter kaster forpakningen. Jeg tror historien stemmer, men det er veldig klønete. At jeg synes synd på henne og at det er en trist sak, spiller ingen rolle. Man skal følge reglene, mener Hellner.

(©NTB)