Wenger bekrefter interesse for Mahrez

Arsenal-manageren hinter om et kjøp av Leicesters sensasjonsmann. – Vi har ikke lagt inn noe bud, ennå, sier Arsène Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et eksklusivt intervju med beIN Sports legger ikke Arsène Wenger skjul på at han er meget interessert i Leicesters Riyad Mahrez (26).

Wenger med stort hint
Forrige sesongs åpenbaring og ligaens beste spiller har sagt at han ønsker seg bort fra Leicester. Det har fått flere klubber til å sperre opp øynene - blant dem er Arsenal, som også var koblet til algerieren i kjølvannet av den sjokkerende Premier League-triumfen for ett år siden.

– Vi har ikke lagt inn et bud, men personlig så liker jeg spilleren. Han hadde stor innvirkning på Leicester da de vant serien. I likhet med resten i Leicester hadde han en vanskeligere sesong nå. Men det tar ingenting bort fra kvalitetene hans. Har vi lagt inn et bud på ham? Nei, ikke ennå, sa Wenger, før beIN Sports-journalisten var rask med å spørre «ikke ennå?»

– Nei, det har vi ikke. Ikke ennå betyr at det kan skje, og at det ikke kan skje, smilte Wenger.

Sesongen derpå endte med tolvteplass og sparking av suksessmanageren Claudio Ranieri for Leicester. Mahrez stod igjen med beskjedne seks scoringer og tre assist – sammenlignet med jubelsesongen der han scoret 17 mål og slo elleve målgivende pasninger.

Wenger har rett – kvaliteten til spilleren med den slepne teknikken er det ikke noe å si på.

– Jeg hadde en god diskusjon med styreformannen forrige sommer, og på det tidspunktet ble vi enige om at jeg skulle bli værende i ett år til for å hjelpe klubben så godt jeg kunne i overgangen fra å vinne tittelen til å spille Mesterligaen. Jeg er derimot veldig ambisiøs og føler at tiden er inne for en ny utfordring, sa Mahrez i en offentlig uttalelse denne uken der han bekreftet nyheten om at han ønsker å forlate Leicester i sommer.

Hva med Sánchez og Özil?
Wenger skrev nylig under på en toårskontrakt med Arsenal og skal dermed ta fatt på sin 22. sesong som hærfører for The Gunners. Mye av oppstusset de siste månedene har skyldes hemmelighold og usikkerhet rundt den 67-årige franskmannens fremtid, men også spørsmål rundt lagets to største stjerner har preget de britiske tabloidene på daglig basis.

I intervjuet med beIN Sports, som er delt opp i flere deler, sier Wenger at Arsenal ikke har intensjon om å selge Alexis Sánchez eller Mesut Özil. Begge spillerne har ett år igjen av kontraktene sine og kobles stadig bort fra Arsenal.

– Først av alt vil de bli værende i klubben i sommer. Forhåpentligvis kan vi forlenge kontraktene deres, sier Wenger.

– De kommer ikke til å dra?

– Nei, svarte Wenger kontant.

Det som gjenstår å se er imidlertid om Arsenal klarer å holde på stjerneduoen. Sánchez ryktes å nærme seg Bayern München, og Arsenal må vurdere om det er lurt å selge i sommer og tjene pengene mens de kan - kontra å la den chilenske stjernespilleren forsvinner gratis om ett år.

– Man kan ikke svekke klubben og laget. Man vil styrke laget. Med mindre man finner en spiller av samme kaliber dersom han absolutt vil dra. Jeg mener at vi ikke er der for øyeblikket. Vi er fokuserte på å holde laget sammen og se hvordan vi kan styrke laget, sier Wenger.