Gareth Bale med lagkamerat Luka Modric før mesterligafinalen. Foto: Sergio Perez
Gareth Bale med lagkamerat Luka Modric før mesterligafinalen. Foto: Sergio Perez

Bale frykter han starter finalen i fødebyen på benken

Gareth Bale frykter han starter mesterligafinalen på benken når Real Madrid møter Juventus i hans fødeby lørdag.

– Det blir en stor dag for meg personlig, siden det var her jeg ble født, og her jeg vokste opp, sier Bale, som i lengre tid har slitt med en leggskade.

Etter å ha kjempet seg tilbake, melder han seg nå klar for mesterligafinale mot Juventus lørdag. Real Madrid-stjernen ønsker virkelig å skinne i finalen i hjembyen Cardiff.

– Alle mesterligafinaler er spesielle, men denne er selvsagt litt ekstra spesiell. Jeg har alltid drømt om å spille finale i mesterligaen, men jeg har aldri drømt å om å få spille den i hjembyen min, sier waliseren.

Bale ble født i Cardiff 16. juli 1989. Som fotballspiller utviklet han seg i ungdomsavdelingen til Southampton der han etter hvert fikk sin debut for A-laget 17. april 2006. Det ble 40 kamper i Southampton før han ble solgt til Tottenham i mai 2007. Seks år senere ble han (den gang) verdens dyreste fotballspiller, da han ble solgt til Real Madrid for 86 millioner pund.

Normalt ville Bale ha startet i Real Madrid-angrepet sammen med Cristiano Ronaldo og Karim Benzema i en 4-3-3-formasjon lørdag, men etter at waliseren ble skadd har Real Madrid endret på formasjonen.

Nå foretrekker Real Madrid-trener Zinédine Zidane å spille 4-4-2 med Isco som nummer 10 bak Ronaldo og Benzema. I Bales skadefravær har det ført Zidanes mannskap til seriemesterskap og mesterligafinale, og det er lite trolig at Zidane går tilbake til 4-3-3 for å få plass til Bale.

Ønsker spilletid

27-åringen har ikke spilt siden 23. april, da han pådro seg skaden mot Barcelona.

– Hvis jeg blir bedt om å starte, vil jeg selvfølgelig gjøre det. Men om jeg klarer 90 minutter er heller tvilsomt, sier han, og legger til at han ikke har spilt på seks-sju uker.

Det har vært både oppturer og nedturer for Bale etter overgangen til spania. Et av høydepunktene er målet mot Atlético Madrid i 4-1-seieren i mesterligafinalen i 2014.

Av nedturene er trolig alle skadene han har slitt med etter overgangen. Men skulle han få avgjørende innflytelse i finalen på sin «hjemmebane» i Wales er det trolig glemt for en stund.

Målfarlig Real Madrid

Juventus har tapt sine fire siste mesterligafinaler, men Juventus-trener, Massimiliano Allegri sier laget har vokst siden forrige finale.

– Vi går til denne finalen med langt bedre selvtillit enn i 2015, sier Allegri, som tok laget til seier i både den italienske ligaen og cupen i år.

Lørdagens motstander har vunnet sine fem siste finaler i den gjeveste turneringen i Europa.

Juventus, som kun har sluppet inn tre mål i årets mesterliga, får litt å bryne seg på når den mestscorende spilleren i mesterligaen, Cristiano Ronaldo og resten av det stjernespekkede Madrid-mannskapet står på motsatt banehalvdel.

Fotballhistorie

Real Madrid vant, slik Juventus gjorde, sin hjemlige serie denne sesongen.

– Vi ønsket virkelig å vinne La Liga, og det har tatt av mye av presset. Nå har vi en unik mulighet til å være det første laget som vinner mesterligaen to år på rad, sier Ronaldo, som har vært med å vunnet mesterligaen to av de tre siste årene.

For Real Madrids trener Zinédine Zidane (44) er det kun hans tidligere klubb, Juventus, som står i veien for å skape fotballhistorie i Cardiff.

– Jeg spilte på Juventus i fem år, og jeg har gode minner fra den tiden. Det er en spesiell finale, sa franskmannen.

Franskmannen spilte for det italienske laget fra 1996 til 2001. Der vant han aldri den gjeveste pokalen, men var med å tape to finaler, mot Borussia Dortmund og nettopp Real Madrid.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2