KLART FOR NY SESONG: Mord og mysterier er tilbake med ny sesong på TV 2.
KLART FOR NY SESONG: Mord og mysterier er tilbake med ny sesong på TV 2. Foto: Pressebilde

Elleve ting du kanskje ikke visste om Mord og mysterier

Visste du at Johnny Depp drømmer om en gjesterolle, og at skuespillerne på vinteren suger på en isbit før de snakker?

Utrolig nok finnes det fortsatt mennesker igjen i Midsomer, selv om det kan virke som de fleste er drept etter de 18 sesongene av Mord og mysterier sendt på TV 2.

I sommer kommer inspektør Barnaby og hans trofaste Winter endelig tilbake med flere drapsgåter som må løses.

Her er noen fakta du kanskje ikke visste om Mord og mysterier:

 1. Både Orlando Bloom og Colin Farrel har hatt gjesteroller i serien.
 2. Av bisarre drapsmetoder brukt i serien kan det nevnes kaninhår, cricket-balltre, stekepanne, mikrobølgeovn, kameraledning, stearinlys, en dopet hest, høygaffel, nikotin, giftig sopp, et slips, en plog, en frosk, en hattenål gjennom øret og ikke minst - romvesen-bortføring. Og ikke minst – den uheldige innbyggeren som drunket i en suppeskål.
 3. Selv etter at John Nettles ga seg som inspektør Barnaby, og ble erstattet av Neil Dudgeon, har serien vært minst like populær i opprinnelseslandet og aldri opplevd fallende seertall.
 4. Både Johnny Depp, Sharon Stone og Sir Roger Moore har alle ønsket seg gjesteroller i serien, enten som drapsoffer eller morder.
 5. Har du lurt på hvorfor det aldri er dårlig vær i Midsomer? Til tross for at episoder ofte blir filmet i pøsende regnvær, sørger produsentene for at det alltid blir lagt på solskinn innen episoden sendes.
 6. Når serien filmes midt på vinteren suger flere av skuespillerne på en isbit før replikkene. Dette må gjøres for å skjule frostrøyken. Når isbiten smelter blir pusten nemlig gjennomsiktig, og scenen fra sommerens grillfest blir naturlig nok litt mer troverdig. Det skal jo alltid være sommer i Midsomer!
 7. En episode tar cirka fem uker å filme, og inneholder i gjennomsnitt tre drap.
 8. Under filmingen av en scene banket John Nettles (Barnaby) på døren til et hus og introduserte seg selv som detektiv Bergerac.
 9. Intro-melodien til serien blir spilt inn på nytt til hver episode, og hver gang brukes det uvanlige instrumentet kalt theremin.
 10. Den farligste landsbyen med de høyeste dødstallene er Badger's Drift.
 11. Mord og mysterier (Originaltittel: "Midsomer Murders") er solgt til over 200 land.

Første episode av den 19. sesongen med Mord og mysterier ser du fredag kl. 21:40 på TV 2.