Roma-stjerne: – Jeg tror Conte fremdeles er sint på meg

Radja Nainggolan var sterkt ønsket av Chelsea, men takket nei til en overgang til Premier League-klubben forrige sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en dårlig skjult hemmelighet at Antonio Conte ønsket å starte sin første sesong i Chelsea med Romas midtbanespiller Radja Nainggolan på laget. Chelsea gjorde flere fremstøt mot belgieren forrige sommer, men fikk napp.

Sterkt ønsket av Chelsea
29-åringen, som er midtbanemotoren på et Roma-lag som endte på andreplass i Serie A, aner bitterhet fra den italienske manageren.

– Jeg har ikke hørt fra Conte i år. Jeg tror det er fordi han fremdeles er sint på meg på grunn av i fjor. Jeg tror i alle fall det, jeg vet ikke, sier Nainggolan til tv-programmet Tiki Taka på Italia1.

I kjølvannet av et strålende EM skal navnet til Nainggolan ha stått øverst på Contes liste over ønskede signeringer.

Belgieren er høyt verdsatt av Roma-fansen, og det lot seg ikke gjennomføre å lokke ham bort fra den evige stad forrige sommer.

– Som jeg har sagt tidligere. Jeg blir veldig glad i steder, og dersom du opparbeider deg en viss mengde respekt, er det fordi du har gitt dem noe. Jeg er fornøyd i Roma. Jeg liker å spille der jeg er nå, og hyppige klubbskifter er ikke min stil. Jeg viste kjærlighet, sier Nainggolan.

Hylles av TV 2-ekspert
Som en av Europas beste midtbanespillere vil Nainggolan, som signerte en ny kontrakt i fjor og er knyttet til klubben frem til 2020, naturligvis tiltrekke seg interesse fra enda større klubber enn Roma.

– Dette er den spilleren jeg mener er best skikket til å ta Premier League med storm. I vintermånedene var han sammen med N’Golo Kanté og Luka Modric den beste sentrale midtbanespilleren i Europa. Belgieren av noe så sjelden (for fotballspillere) som indonesisk opphav har strålende basisferdigheter, er meget god i pasningsspillet, taklings-/duellsterk og målfarlig. Eden Hazard har uttalt at ingen skyter hardere enn Nainggolan. Dette er en fleksibel spiller som passer perfekt som én av to sentralt på midten i Contes 3-4-3, som én av to dype i 4-2-3-1, som balansespiller i 4-1-4-1 eller som indreløper i 4-3-3. En komplett midtbanespiller, skriver TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller i sin blogg om hete overgangsobjekter i Serie A.

Interessen fra Chelsea er nok fremdeles tilstede. Antonio Conte skal ha en ny midtbanespiller, men foreløpig virker det som om Monacos Tiemoué Bakayoko er nærmest å bli en makker til N'Golo Kanté sentralt på Chelsea-midtbanen.