Saffie Rose Roussos var det yngste offeret for Manchester-terroristen  
Saffie Rose Roussos var det yngste offeret for Manchester-terroristen   Foto: Privat/pa/ap

Manchester -terroren:

Moren til Saffie (8) våknet fra koma og fikk vite at datteren var drept

Moren til det yngste offeret for Manchester-terroristen ble selv livstruende skadet. Nå har hun blitt koblet fra respiratoren og fått nyheten om datterens død, ifølge BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åtte år gamle Saffie Rousos fra Lancashire, var en av 22 personer som ble drept da Salman Abedi sprengte seg selv utenfor Machester Arena etter en Ariana Grande-konsert 22. mai.

Saffie var på konserten med sin mor, Lisa, og storesøster, Ashlee Bromwitch.

Koblet fra respiratoren

Både mor og søster ble skadet i angrepet. Tilstanden til Lisa var lenge livstruende, men hun skal nylig ha blitt frakoblet respiratoren, skriver BBC.

En venn av familien, Mike Swanny, har ifølge BBC fortalt at Lisa Roussos hadde våknet fra koma, og at hun hadde blitt fortalt at datteren Saffie, var død.

Videre berømmer han Lisa og ektemannen Andrew Roussos for deres mot og styrke.

– De er sammen nå. Deres eldste dater, Ashlee, er også utenfor livsfare, og snakker med moren, skriver han på en minneside for ofrenene. Teksten er videreformidlet av BBC.

– Nå kan de begynne å bygge opp livene sine igjen. Dette er den beste nyheten vi har i denne tragedien, skriver han.

Saffie Rose er fra Preston, fem mil sør for Manchester. En lærer ved skolen hun gikk på forteller at hun var elsket av alle.

– Hun var en nydelig liten jente på alle måter, uttalte læreren.

Radikalisert

Terrororganisasjonen IS hevder Salman Abedi som utførte terroren i Manchester, var en av deres. I en uttalelse på arabisk hyller de grusomheten, og sier mer enn hundre vantro ble drept eller skadd i angrepet.

Abedi skal ha ankommet Storbritannia noen få dager før angrepet. Han skal ha oppholdt seg i foreldrenes hjemland, Libya, i noen uker, og flere personer hadde varslet britiske myndigheter om at de fryktet at Abedi var radikalisert.