Oppe til høyre ser du kameraet som plager Andy Murray.
Oppe til høyre ser du kameraet som plager Andy Murray. Foto: Petr David Josek

Verdenseneren hater edderkoppkamera – truer med å streike

Andy Murray (30) blir satt ut av de såkalte edderkoppkameraene som skal gi TV-seerne de mest spektakulære tennisbildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så langt har ikke motstanderne klart å felle ham, men det er én ting som har satt verdenseneren ut: Spidercam, eller edderkoppkamera.

Dette er et kamera som henges opp i vaiere over tennisbanen, eller andre idrettsarenaer, for å gi spektakulære oversiktsbilder. At det i tillegg er lite og mobilt, gjør det til en mye brukt variant i TV-produksjon av sport.

Men kameraene irriterer Andy Murray noe voldsomt.

– Jeg liker ikke når edderkoppkameraet – jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har snakket om det her. Dere vet at jeg ikke liker det når jeg ser kameraet når jeg kaster opp ballen for å serve. Kameraet var der i starten av kampen, sa Murray på pressekonferansen etter at han slo Martin Klizan etter fire sett.

Andy Murray.
Andy Murray. Foto: Christian Hartmann

– Det var det samme i førsterundekampen i går. Det skjedde tre eller fire ganger. Jeg ba dem om å flytte det. Det gjorde de, men så kommer det tilbake, sa en frustrert Murray.

30-åringen sier han rett og slett blir satt ut av å ha kameraet i synsfeltet.

– Jeg ba dem fjerne det flere ganger i dag, men det kom tilbake. Da sa jeg: Dersom jeg ser det når jeg server igjen, kommer jeg til å sette meg ned og vente til det er borte. Jeg føler ikke jeg burde be om dette, det er en enkel ting å endre, sa Murray, som sliter med å finne toppformen for tiden.

Skotten er kjent for sitt sterke temperament, så trusselen om å streike bør man ikke avfeie lett.

OL-finalen på nytt

Han møter publikumsfavoritten Juan Martin del Potro fra Argentina i tredje runde lørdag. Det blir en reprise av OL-finalen fra i gjor, som ble en skikkelig neglebiter av en klassiker der Murray vant til slutt.

– Jeg mener jeg kan vinne mot ham. Det virker som alle synes jeg ikke spilte spesielt bra i dag, men det var en del bra spill mot en vanskelig motstander, analyserte 30-åringen.

Del Potro har slitt med mange skader, og han merker for tiden en liten lyskeskade. Likevel ser han frem til å møte verdensener Murray igjen.

– Jeg er fornøyd med nivået mitt. Forehand-serven min er bra. Jeg trenger bare at kroppen fungerer, sier argentineren.

Juan Martin del Potro vant fansens hjerter da han trøstet motstanderen Nicolas Almagro, som måtte trekke seg fra kampen på grunn av skade.