Hegerberg-familien i tårer etter Mesterliga-triumfen: – Jeg er så stolt

Tok «The Treble» andre år på rad med familien på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff/Bergen (TV 2): Med mor, far og søster Andrine på tribunen kunne Ada Hegerberg (21) slippe jubelen løs etter at hun sammen med Lyon vant Mesterliga-finalen i Cardiff torsdag kveld.

– Det er sykt. The Treble to år på rad, sier storesøster Andrine til TV 2.

Tårefylt feiring
Omgangssyke ga en marerittopptakt til finalen mot PSG og førte til at Hegerberg bare maktet å spille én time. Hun brente noen sjanser, men det glemmes fort etter at keeper Sarah Bouhaddi ble den store helten i straffekonkurransen.

– Jeg våknet opp og var litt i tårer. Jeg var veldig frustrert. Jeg har holdt meg frisk stort sett hele sesongen, så skulle det plutselig dukke opp dagen før den viktigste kampen i året, sier Hegerberg.

21-åringen, som nylig ble kåret til årets spiller av BBC, klarte ikke å holde tårene tilbake da hun møtte familien på tribunen etter finaledramaet.

– Det her helt ubeskrivelig, sier Lyon-spissen.

– Det er skikkelig rørende, skikkelig stort. Jeg er så stolt.

Hun takker familien for uvurderlig støtte på veien mot nok et trofé på Europas beste klubblag.

– Det er supert og kjempebra. Jeg er imponert over henne i dag, sier pappa Stein Erik Hegerberg.

Toneangivende
Triumfen i Cardiff kroner nok en strålende sesong for Hegerberg. Forrige uke avgjorde den 21-årige spissen cupfinalen mot nettopp PSG.

Til tross for sykdom produserte hun det som var av farligheter for Lyon-laget før hun ble byttet ut etter 60 minutter.

Hegerberg hadde hatt tre gode muligheter til å sende Lyon foran, men stillingen var fortsatt 0-0 da Pauline Bremer erstattet jenta fra Sunndalsøra.

Byttet kom kort tid etter at Hegerberg hadde bommet på en enorm dobbelsjanse.

– Det var en utfordring for oss. Morgan var skadet, Hegerberg hadde et magevirus. Men det var seieren som betydde noe, sier Lyon-trener Gerard Precheur etter kampen.

Etter en lang straffesparkkonkurranse ble det til slutt en keeperduell som skulle avgjøre – på lagenes åttende (!) straffe.

PSG-keeper Katarzyna Kiiedrzynek bommet på sitt forsøk, før Sarah Bouhaddi satte sin.

Vil gi Hegerberg livstidskontrakt
Hegerbergs kontrakt med den franske storklubben går ut i 2019 – en avtale klubben er veldig lysten på å forlenge. I møte med norsk presse etter finalen fortalte Lyon-president Jean-Michel Aulas at han gjerne ser Hegerberg spille i klubben resten av karrieren.

– Jeg vil at hun skal være hos oss hele livet. Hun kan få en ny kontrakt, en kontrakt på livstid, så lenge hun spiller, sier Aulas ifølge VG.

– Da får han bla opp, da! Neida. Jeg er på det rette stedet og det tenker kanskje de også. Jeg har to år igjen, og så får vi ta det etter hvert, sier Hegerberg ifølge NRK.

Eventuelle kontraktsspørsmål vil trolig bli liggende ubesvart en liten stund. For etter en liten ferie skal Hegerberg tilbake i aksjon. 16. juli starter nemlig EM der Hegerberg og Norge møter Sverige, Spania og Sveits i gruppe 2.