Marcus og Martinus endrer video etter kritikk fra Guro (11)

11 år gamle Guro skapte stort engasjement med sin kampanje #ikketilpynt.

I forrige uke reagerte Guro Heggholmen (11) fra Bergen sterkt på den nyeste musikkvideoen til Marcus og Martinus, «Like it, like it».

11-åringen var svært skuffet over videoen, som hun mente fremstilte jenter på en ensidig og stereotypisk måte.

– Jeg synes det var veldig merkelig. Guttene var liksom på skateboard og hoppa i bassenget, mens jentene hadde stram bikini og skulle liksom være deilige, sa hun.

– Jeg liker Marcus og Martinus, men jeg fikk litt sjokk, for dette her var helt krise, mener 11-åringen.

Mange sa seg enige med Guro, og blant annet Arbeiderparti-nestleder Hadia Tajik brukte hashtaggen #ikketilpynt for å si sin mening om saken.

Klipper om videoen

Nå har Sony Music, som er ansvarlige for videoen, bestemt seg for å klippe om den omstridte musikkvideoen.

– Ungdommene i videoen ble bedt om å kle seg for pool-party. Imidlertid har vi i Sony Music gått videoen nærmere i sømmene, og jeg ble gjort oppmerksom på at det i ettertid av video shoot er blitt kjøpt inn noen innklippsbilder som supplering til video, forklarer Lena Midtveit i Sony Music.

Hun understreker at artistene selv ikke har vært tilstede under de aktuelle opptakene.

– Sånne innklipp kjøpes inn av og til, men her ser vi at det er nettopp disse bildene som Guro og flere reagerer på. Dette vil vi gjøre noe med og vi jobber nå med å endre videoen, sier Midtveit.

Hun forklarer også at Sony Music tar med seg Guros tilbakemelding videre.

– Alle meninger tas i mot, og vi tar med oss både denne unge jenta og alle de andre ungdommene sine tilbakemeldinger, sier hun.

Takker Sony

Guro er godt fornøyd med beskjeden fra Sony.

– Jeg vil si tusen takk til Sony for at de har tatt imot budskapet mitt og skal fjerne noen av klippene, sier hun.

11-åringen er imidlertid tydelig på at hun ikke ønsker at Sony klipper vekk jentene fullstendig, men at det er fremstillingen hun reagerer på.

– Jeg mener at jenter kan pynte seg sånn som de vil og at de gjerne kan ta salto i bikini. Det jeg mener er at jentene ikke bare skal stå der og være til pynt, men at de skal få lov til å gjøre det samme som gutter. Det håper jeg at de tenker på neste gang, sier hun.