Trump ber høyesterett gjeninnføre innreiseforbud

Trump prøver nok en gang å innføre det omstridte innreiseforbudet.

VIL GJENINNFØRE FORBUD: Trump har bedt høyesterett i USA om å gjeninnføre innreiseforbudet. Foto: Jonathan Ernst
VIL GJENINNFØRE FORBUD: Trump har bedt høyesterett i USA om å gjeninnføre innreiseforbudet. Foto: Jonathan Ernst

President Donald Trumps administrasjon har bedt USAs høyesterett om å gjeninnføre det omstridte innreiseforbudet som ble stanset i lavere rettsinstanser.

Høyesteretts ni dommere skal torsdag ha mottatt to hastebegjæringer om at de snarest opphever to avgjørelser fra lavere rettsinstanser som 6. mars fant innreiseforbudet diskriminerende. Trump-administrasjonen ber om at innreiseforbud for reisende fra seks overveiende muslimske land gjeninnføres. Forbudet innebærer at reisende fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen ikke får komme inn i landet i 90 dager mens USA innfører strengere regler.

– Vi har bedt høyesterett høre denne viktige saken og er sikre på at president Trumps ordre er godt innenfor hans rettmessige myndighet til å holde nasjonen trygg og beskytte vårt samfunn mot terrorisme, sier talskvinne Sarah Isgur Flores i justisdepartementet etter at regjeringen sendte søknadene.

– Presidenten er ikke forpliktet til å slippe inn folk fra land som støtter terrorisme før han kan avgjøre om de kan sikkerhetsklareres skikkelig og ikke utgjør en trussel mot USA, sier hun.