FÅR IKKE KJØPE SPILLERE: Atlético Madrid fikk ikke medhold i anken om overgangsnekten.
FÅR IKKE KJØPE SPILLERE: Atlético Madrid fikk ikke medhold i anken om overgangsnekten. Foto: Oscar Del Pozo

Atléticos anke avvist – får ikke kjøpe spillere før 2018

Overgangsnekten blir stående etter at saken ble anket til Idrettens voldgidtsrett (CAS). Det kan påvirke fremtiden til Antoine Griezmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atlético Madrid får ikke lov til å signere spillere før 1. januar 2018. Det er endelig avgjort etter at ankesaken i Idrettens voldgiftsrett (CAS) er ferdigbehandlet. Det skriver Atlético på sine hjemmesider.

Ble straffet i fjor
Den spanske hovedstadsklubben hadde håpet å få samme utfall som byrival Real Madrid, som fikk straffen sin redusert etter en anke, men slik gikk det ikke.

Atlético Madrid ble straffet av FIFA i januar i fjor som følger av brudd på flere retningslinjer ifm. internasjonale overganger og førstegangsregistrering av unge spillere.

CAS har valgt ikke å redusere straffen knyttet til overganger. Atlético opplyser imidlertid boten klubben må betale er redusert.

Hva nå, Griezmann?
Overgangsnekten kan påvirke situasjonen til stjernespiller Antoine Griezmann. Franskmannen er sterkt linket til Manchester United, men en overgang kan bli vanskelig å få i boks i sommer siden Atlético ikke vil være i stand til å hente inn en erstatter for lagets desidert beste spiller.

Vi følger overgangsvinduet her!

Straffen hindrer imidlertid ikke Atlético å selge spillere. Det er også mulig å kjøpe spillere, men disse kan ikke registreres som Atlético-spillere før 1. januar 2018.

Fotballekspert og La Liga-kjenner Guillem Balagué mener at torsdagens nyhet ikke nødvendigvis endrer situasjonen rundt Griezmann.

– Det er verdt å notere seg at Griezmann startet strategien om å dra lenge før han visste om dette, skriver Balagué på Twitter.

Avgjørelsen om ikke å gi Atlético medhold i anken kan påvirke flere aktører.

Chelseas Diego Costa er ryktet bort fra den nybakte Premier League-mesteren, og han uttalte etter finalen i FA-cupen at han kun forlater Chelsea dersom Atlético er neste stoppested. Det kan med andre ord føre til en nødvendig strategiendring på overgangsmarkedet for Antonio Conte.

Misfornøyd med avgjørelsen
I pressemeldingen lagt ut på Atléticos hjemmesider gir klubben tydelig uttrykk for sin frustrasjon og sinne over at straffen ikke ble fjernet – spesielt siden Real Madrid fikk medhold i sin anke etter tilsvarende straff.

– Vi mener at avgjørelsen om å forby oss fra å kjøpe spillere for en andre periode, i forbindelse med sommeren 2017, er til ulempe for oss og er diskriminerende for vår enhet siden straffen i en lignende sak nylig ble delvis redusert og ga mulighet til å signere spillere fra og med 1. juli. Avgjørelsen er urettferdig og påfører uerstattelig skade på klubben vår, skriver Atlético i pressemeldingen.

Atlético er også sterkt kritisk til at avgjørelsen ført kom 31. mai, en stund etter det klubben selv mener var fristen.

– Dette viser en mangel på respekt for institusjonen vår.