Dette er hemmeligheten bak leketøyet «alle» snakker om

Fidget spinner har tatt av blant barn over hele landet, men leketøyet kan brukes til mer enn triksing og leking.

Fidget spinner, eller spinner, blir brukt av «alle» barn i hele landet. Leketøysbutikker har vært utsolgt og skolebarn har solgt dem på svartebørsen, ifølge NRK.

Leketøyet har tre «armer» med et kulelager i midten. Man kan enten holde på kulelageret eller en av armene, deretter spinne den rundt og rundt.

Samuel (11), Mathias (11) og Santos (11) fra Fjellhamar skole bruker Fidget spinner til å trikse, men også for å konsentrere seg – og det er nettopp det som er baktanken bak leketøyet.

Er du Norges beste fidget spinner? Da vil vi høre fra deg. Kontakt oss på tips@tv2.no.

ADHD-verktøy

Thomas Idem (44) fra ADHD Norge er også fan av Fidget spinner og bruker den selv.

– Fellestrekk for de med ADHD er at det kan være greit å ha noe å gjøre for å holde seg våken, hvis ikke kan man fort falle ut.

Idem forteller at mange med ADHD har konsentrasjonsproblemer og trenger gjerne teknikker eller verktøy for å holde oppmerksomheten oppe.

– Man kan rett og slett sovne, men ved å holde seg i bevegelse eller ha oppmerksomhet på noe annet klarer man å følge bedre med.

Fidget spinner har tyngde, er i bevegelse og er så å si lydløs slik at den ikke forstyrrer andre.

– Dette er en gavepakke for mange med ADHD-diagnose, men også for de som trenger å stresse ned, sier Idem og viser til utlandet hvor mange fikler med bønnekjeder for å holde roen nede.