Florø sendte storebror Sogndal på hodet ut av cupen

Obos-ligalaget Florø snudde kampen i løpet av seks minutter og gikk videre til cupens fjerde runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Florø-Sogndal 2-1

Se scoringene øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Sogndal har vært storebror i Sogn og Fjordane i en mannsalder, derfor var det en stor seier for Florø da de sendte Eliteserie-klubben ut av cupen onsdag.

Florø lå under 0-1, men snudde kampen i løpet av seks minutter og vant.

– Det var veldig deilig. Det er en jevn kamp som kan vippe begge veier, men vi viser karakter og står på, sier Florø-trener Terje Rognsø til NRK.

Florø slo også ut Sogndal sist gang de møttes i cupen. I 2012 var dagens hjemmelag i 3. divisjon, så skrellen var mindre denne gangen.

Mounir Benmoussa ble matchvinner med en kald avslutning etter 67 minutter.

– Det var deilig, jeg har ikke ord. Jeg klarer ikke å beskrive det, sier Benmoussa til NRK.

Utlignet raskt

De fleste trodde nok at Sogndal skulle ta seieren i land da de tok ledelsen gjennom et selvmål av Christer Husa etter timen spilt, men Florø ville det annerledes.

Bare to minutter senere stod det 1-1.

– Det typisk å komme tilbake fra skade og ødelegge det, tenkte jeg. Men heldigvis greier guttene å snu det og score to fine mål. Det er fullt fortjent at vi går videre, sier uheldige Husa til NRK etter kampen.

Utligningen var en strålende enkeltmannsprestasjon av Rashad Mohammed.

Den ettertraktede spissen fikk vist frem hurtigheten sin da han stjal ballen på midtbanen og satte på turboen i retning mål. Mohammed fullførte på strålende vis med å sette ballen i lengste hjørnet forbi landslagskeeper Mathias Dyngeland.

Kunne vært omvendt

Seks minutter senere var Florø i ledelsen.

Bendik Bye brente en dobbelsjanse for Sogndal, noe som skulle vise seg skjebnesvangert. Kort tid etterpå havnet et Florø-angrep hos Mounir Benmoussa som dunket inn 2-1.

Sogndal sendte flere frem mot slutten av kampen, men var også sårbare for kontringer. Florø hadde også sjanser til å score flere mål.