Tesla Model X, Volvo XC90 og BMW X5 er alle drømme-SUV-er, men én skiller seg klart ut. 
Tesla Model X, Volvo XC90 og BMW X5 er alle drømme-SUV-er, men én skiller seg klart ut. 

Tre drømmebiler – men hvilken bør du velge?

To er ladbare, den siste ren elbil.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heia Benny

Vi er på utkikk etter ny bil, og i den anledning har vi prøvekjørt Volvo XC90 og BMW X5 som ladbar hybrid, og elbilen Tesla Model X. Alle på "langturer" over en helg. De forskjellige biler har jo alle sine plusser og minuser. Klarer ikke helt å bestemme meg for hvilken vi skal velge.

Helt enkelt : Hvilken modell ville du ha valgt og hvorfor? Og er det "trygt" å kjøpe en ren elbil, eller burde en lease en av hybridene for å vente på utviklingen av elbil? Gleder meg til og høre fra deg. Mvh .Thomas

Benny svarer:

Hei Thomas. Det er fine biler du her har sett på. Uansett hvilken du velger, gjør du ikke noe feil her. De ladbare hybridene selger jo som båtis en varm sommerdag. Elbil er heller ikke feil. Alle tre er definitive biler mang en familie drømmer om, men som de færreste tar seg råd til å kjøpe.

BMW byr på det litt sporty, mens Volvoen er mer traust. Det er vel egentlig hovedforskjellen på de to utover det rent estetiske. På hvilken av disse to man lander, avhenger i stor grad av smak og behag.

Vær imidlertid klar over at dette er "jukse-hybrider" i mine øyne. Begge går skuffende kort på strøm / batteri før en tørst og sterk bensinmotor slår inn og sender forbruket til værs. Du kommer neppe under literen på mila. I et miljøperspektiv er disse bilene nærmest bare tull. Man kjører mye mer miljøvennlig med en Toyota RAV4 hybrid, som for så vidt gjør samme jobben, på en kjedeligere, men billigere måte.

Er man ute etter mye effekt for pengene, komfort, luksus samt en god dose status, så er jo både Volvo og BMW kjempegode valg. Det er vel egentlig de siste argumentene som gjør at de selger så godt.

Les også: Hybrid-eier er sjokkert over forbruket

Mer framtidsrettet

Så over til outsideren; helelektriske Tesla Model X. En annerledes bil med noen litt sære løsninger, særlig bakdørene som er mer kule og morsomme enn praktiske, og som umuliggjør for eksempel takboks og lastestativ.

Den byr også på samme dose status, ytelse, plass, komfort etc som Volvo og BMW. Utseendet kan jo saktens diskuteres. Lenge og vel.

Men det er denne bilen er "ærlig" på den måten at den holder hva den lover i forhold til forbruk og utslipp, som er null og niks under kjøring. Det tror jeg vil få bare sterkere og sterkere fokus framover i by-sentrum etc. Slik sett tror jeg den er et smart valg og kanskje den som er mest framtidsrettet av disse tre, tross alt.

Om jeg hadde hatt penger til å kjøpe en av disse tre, så er det nok også Tesla Model X jeg hadde kommet til å velge.

Jeg legger ved link til våre tester av alle de tre aktuelle bilene under.

Når det gjelder hva som er tryggest, er det vanskelig å være konkret. Vi vet at det vil skje noe med både avgifter og prisen på bruk av biler – men ikke hva. Dette skaper usikkerhet rundt annenhåndsverdi. Slik sett er ikke leasing dumt. Det skaper forutsigbarhet.

Når det gjelder elbil, så har vi trolig bare sett starten av som blir framtidsbilen. Lik det eller ei. Det er også med på å underbygge mitt valg her.

Håper disse innspillene kan hjelpe deg litt på veien til valg av ny bil. Lykke til!

Her finner du våre tester:

Volvo XC90 T8

BMW X5 40e

Tesla Model X

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Les også: Her kan du kjøpe ditt eget bilverksted

Video: Slik er helt nye BMW 5-serie stasjonsvogn.