Helmer (15) trodde han fikk tidenes gave. Det han virkelig skulle få overgikk hans villeste fantasier

Helmer Nygård Johansen fikk tur til Gran Canaria i konfirmasjonsgave. Lite visste imidlertid 15-åringen om at han skulle få tilbringe en hel dag med idolet sitt, David Silva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er helt skjelven, jeg så ikke denne komme, sier Helmer Nygård Johansen.

Han var på vei til hotellfrokosten på feriestedet Anfi del Mar på Gran Canaria, da David Silva plutselig kom gående mot han.

Manchester City-spilleren fortalte at de skulle tilbringe hele dagen sammen.

– Det er fint å møte en som er supporter av både meg og Manchester City. Det er viktig for meg å gi noe tilbake, sier Silva til TV 2.

– Aldri noe tull med Silva
Helmer har vært Manchester City-supporter siden han var åtte år gammel. I konfirmasjonen i mai hadde han blant annet City-kake og -slips, samt de lyseblå draktene hengende rundt i rommet. David Silva er den store helten.

IDOL: Helmer Nygård Johansen fikk tilbringe en hel dag med helten sin, David Silva. Foto: Ida Moseng
IDOL: Helmer Nygård Johansen fikk tilbringe en hel dag med helten sin, David Silva. Foto: Ida Moseng

– Du hører aldri noe dumt om han i mediene, sånn du gjør med andre fotballspillere. Skattesnusk, fyllekjøring eller noe sånt, sier Helmer.

I konfirmasjonsgave fikk 15-åringen tur til Gran Canaria, hvor han ble fortalt at han skulle få autografen til David Silva. Det han ikke ble fortalt var at han skulle få tilbringe en hel dag med spanjolen. Sammen spilte de både fotball, FIFA og golf, og fikk snakket masse.

– Hvor høyt vil du rangere denne dagen i livet ditt?

– Veldig, veldig høyt! På en skala fra 1 til 10, får denne dagen 10. Kanskje 11, sier Helmer.

Silva, som nettopp er ferdig med sesongen i Premier League, er for øyeblikket på ferie i hjembyen Arguineguin. Han er opptatt av å gi noe tilbake til supporterne når han kan.

– Hadde det ikke vært for supporterne våre, hadde vi ikke kunnet spille fotball. Vi spiller foran tusenvis av mennesker, og det er viktig å gi noe tilbake til dem, sier Silva.

SMIL: David Silva og Helmer Nygård Johansen tok en selfie mens de spilte FIFA. Foto: David Silva
SMIL: David Silva og Helmer Nygård Johansen tok en selfie mens de spilte FIFA. Foto: David Silva

Mistet faren sin i ung alder
Det er ikke helt tilfeldig at Helmer fikk møte sitt store idol. Silva er ambassadør for hotellkjeden Anfi del Mar. Tanten til Helmer, Annelene Østberg, skulle ned på det samme ambassadørmøtet og ville i utgangspunktet prøve å få tak i en autograf til Helmer.

– Men så fikk jeg istedenfor lov til å ta med Helmer ned hit. Og plutselig ville de gjøre et poeng ut av at han skulle få møte Silva, for å filme det og la de teste ut aktiviteter på Anfi del Mar, forteller Østberg.

Det betyr særlig mye for henne å gjøre dette for nevøen sin. Helmer mistet nemlig faren sin til kreften i ung alder, og hun mistet broren.

– Jeg lovte broren min på dødsleiet at jeg skulle passe på Helmer. Jeg føler han smiler ned til meg fra himmelen nå og synes jeg gjorde en god jobb, sier Østberg.

GOLFBIL: Guttene testet golfbanen i hjembyen til Silva. Foto: Ida Moseng
GOLFBIL: Guttene testet golfbanen i hjembyen til Silva. Foto: Ida Moseng

Moren til Helmer, Anita Nygård, var også med ned til Gran Canaria. Hun syntes det var fantastisk å se sønnen møte sin store helt.

– Han pustet jo nesten ikke, han var så sjokkert. Dette betyr så utrolig mye for Helmer, og jeg tror nesten ikke han skjønner at dette faktisk skjer. Det har vært en helt fantastisk dag, sier Nygård.