Rørt Ada Hegerberg vant prestisjepris

Den 21 år gamle Lyon-stjernen er kåret til året spiller 2017 av BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se utdelingen i Sportsnyhetene øverst.

I konkurranse med Melanie Behringer, Hedvig Lindahl, Marta og Christine Sinclair ble Ada Hegerberg tirsdag kveld kåret til BBC Women's Footballer of the Year 2017.

Fans over hele verden har hatt muligheten til å stemme frem sin favoritt. Vinneren ble til slutt Ada Hegerberg, spiss på det norske landslaget og storlaget Lyon.

Ada ble overrasket med trofeet av søsteren Andrine, som spiller for Birmingham i England. Det er tredje gang prisen deles ut.

– Det er en stor overraskelse. Jeg trodde jeg skulle møte en norsk fan, sa Ada Hegerberg til BBC da hun fikk vite at hun vant.

Men det var før hun fikk den største overraskelsen: At hun skulle få troféet av sin søster.

Da trodde hun knapt sine egne øyne.

– Kødder du med meg eller, sa hun med tårer i øynene før hun ga søsteren en klem.

– Jeg vil ikke begynne å gråte.

– Det er ganske sykt. Jeg takker alle som har stemt på meg. Det er en stor inspirasjon. Jeg skal jobbe hardt i fremtiden for å bli den beste jeg kan bli, sier Hegerberg til BBC.

Hun fikk også hilsen fra Ole Gunnar Solskjær, Hege Riise, lagkamerater i Lyon og foreldrene.

Ada Hegerberg bidro sterkt til at Lyon tok tre trofeer, inkludert seier i Mesterligaen, forrige sesong. Denne sesongen har suksessen fortsatt. Nylig ble laget seriemester på ny, og for to uker siden avgjorde Hegerberg også den hjemlige cupfinalen til Lyon fordel.

Torsdag avsluttes sesongen som for ett år siden med mesterligafinale. Motstander der er Paris Saint-Germain. Kampen spilles i Cardiff.