Skandalescener da Gytkjærs 1860 München rykket ned

Mens spillerne fullførte kampen, haglet det med gjenstander fra tribunen.

1860 München-Jahn Regensburg 0-2 (1-3 sammenlagt)

Med ti minutter igjen av playoff-kampen mellom 1860 München og Jahn Regensburg brøt det ut bråk blant hjemmelagets supportere på et fullsatt Allianz Arena.

Den tradisjonsrike klubben var på full fart på vei ned fra 2. Bundesliga da supporterbråket, som stoppet kampen i over ti minutter, brøt ut.

Bayern-rival Jahn Regensburg ledet oppgjøret 3-1 sammenlagt, og Christian Gytkjærs 1860 München så ikke ut til å true gjestene i nevneverdig grad.

Bluss ble kastet ut på banen, og også seterygger og andre gjenstander ble kastet i retning spillerne, og etterhvert de mannsterke polititroppene.

Klarte ikke å roe gemyttene

Klubblegenden og assistenttreneren Daniel Bierofkas forsøk på å roe gemyttene fungerte ikke spesielt godt, da de endte med at Bierofka også han ble pepret av gjenstander fra Nordkurven, der de mest hardbarka supporterne sitter.

Gjenstander på banen. Mens spillerne gjorde seg klar for corner kastet fansen ting mot spillerne.  Foto: Skjermdump Eurosport
Gjenstander på banen. Mens spillerne gjorde seg klar for corner kastet fansen ting mot spillerne. Foto: Skjermdump Eurosport

Politiet måtte omtrent holde ham tilbake for ikke at situasjonen skulle eskalere ytterligere.

Kampen ble stoppet i over ti minutters spill, og selv etter at dommeren blåste kampen i gang igjen haglet det med gjenstander fra tribunen. Men kamplederen hadde bestemt seg for at kampen skulle spilles ferdig, og måtte også annullere et 1860-mål nesten 15 minutter på overtid.

En metallstang holdt på å treffe spillerne, samtidig som 1860-fansen snudde ryggen til eget lag. De sang hatsanger mot egne spillere, og jublet for sjansene til Regensburg.

– Det var galskap det som foregikk mot slutten. At det skulle utarte slik..., sier Regensburg-keeper Philip Pentke ifølge Bild.

Pentke stod i målet nærmest fansen som lagde bråket.

– Men vi stod oppreist, og resultatene taler for seg. Det er klart det er bittert for de 60.000 som var på stadion, men som fikk levert en slik prestasjon.

At dommeren valgte å la kampen gå under omstendighetene var kanskje noe overraskende.

1860 München måtte finne seg i å rykke ned til 3. liga for første gang siden 1993.

– Jeg er veldig trist for at vi leverer så dårlig kamp mot et slikt bakteppe. Jeg er veldig lei meg på vegne av alle som holder med klubben, sier 1860-kaptein Kai Bülow etter kampen ifølge Bild.

Klubben var en av grunnleggerne av Bundesliga, og vant også toppdivisjonen i 1965-66.

Gytkjær byttet ut

Laget klarte 1-1 i det første oppgjøret på bortebane, men sviktet foran den rasende hjemmefansen.

Ex Rosenborg- og Haugesund-spiller Christian Gytkjær ble selv byttet ut etter en meget svak førsteomgang der Regensburg hadde scoret to ganger.

Dansken hadde imidlertid en nettkjenning som ble tvilsomt annullert for offside før gjestene tok ledelsen. Hadde det blitt stående kunne mye sett annerledes ut.

Gytkjær gikk til klubben i januar.

– En sjanse jeg umulig kunne si nei til. 1860 München er en sovende gigant i tysk fotball, en klubb med en stolt historie, betydelige ressurser og et enormt uforløst potensial, sa Gytkjær til TV 2 da overgangen var et faktum.

En rekke nordmenn har spilt for 1860 München; Erik Mykland, Ørjan Berg, Vidar Riseth og Ola Kamara.

Gustav Valsvik var mandag involvert i en opprykkskamp fra 2. Bundesliga, men hans Eintracht Braunschweig mislyktes. Også da ble det bråk blant tilskuerne.