Ny true crime-serie på Netflix har tatt helt av

– Det er så drøyt og mørkt at det tidvis gjorde vondt i magen.

The Keepers kom ut 19. mai, og allerede har true crime-serien skapt overskrifter i nettaviser verden over.

Ifølge The Independent hevder flere at serien overgår Netflix-suksessen Making a Murderer.

Se trailer og anmeldelse i videovinduet øverst i saken.

Forble uløst

Dokumentarserien over syv episoder handler om det uløste drapet på den unge og vakre nonnen Catherine «Cathy» Cesnik (26).

Mordet forble uløst, men hva skjedde egentlig?

Cathy var lærerinne ved den romersk-katolske pikeskolen Archbishop Keough High School i Baltimore. Nonnen forsvant sporløst etter en handletur den 7. november 1969. To måneder gikk før liket ble funnet. I mellomtiden forsvant nok en jente fra omtrent samme område – på akkurat samme måte.

I den første episoden blir vi kjent med to eldre damer som var Cathys elever på den romersk-katolske skolen. De to «etterforskerne» har viet livet sitt i jakten på å finne sannheten.

– Det er så drøyt

TV 2s filmandmelder Camilla Laache så de tre første episodene dagen før premieren.

– Til tross for en litt treig start – og litt dødpunkter innimellom – så synes jeg det er en engasjerende, spennende og grusom historie som rulles opp.

– Det er så drøyt og mørkt at det tidvis gjorde vondt i magen. Det er nesten ikke til å tro.

– Man vil etterhvert i serien oppdage at det ikke kun handler om en gammel kriminalsak, men at den fortsatt er aktuell frem til i dag, forteller Laache.

Det er ikke første gang en film eller serie avdekker hårreisende skandaler i den katolske kirke. Den biografiske dramafilmen Spotlight fikk massiv oppmerksomhet og vant to Oscar-priser, blant annet i kategorien beste film, da den kom ut i 2015.

– Det er tydeligvis mye grums å hente i den katolske kirken. Og desto viktigere blir da denne serien som avdekker grusomhetene, avslutter Laache og triller terningen til en femmer.