KLAR FOR SESONG 7: Sansa Stark, spilt av Sophie Turner (21). Her er hun i en scene fra serien. 
KLAR FOR SESONG 7: Sansa Stark, spilt av Sophie Turner (21). Her er hun i en scene fra serien.  Foto: Helen Sloan/HBO/C More

«Sansa» til TV 2: – Jeg håper jeg får en vakker dødsscene

LONDON (TV 2): Sophie Turner (21) forteller hvordan hun ønsker at Game of Thrones skal ende.

Om kort tid er syvende sesong av den populære fantasy-serien Game of Thrones, og TV 2 har tatt en prat med Sophie Turner (21) som spiller Sansa Stark.

Turner møter TV 2 og et samlet pressekorps på et hotell i London – og selv om hun er nøye instruert om å ikke gi pressen noen spoilers før den kommende sesongen, letter hun litt på sløret.

Avslører litt fra sesongen

Sansa Stark er en av karakterene som har måtte gjennomgå mest i serien.

Sist vi så henne, var etter et voldsomt og blodig slag mot Bolton-klanen i Nord. Sansa var gjenforent med Jon Snow, og de klarte med nød og neppe å vinne over Ramsay Boltons hær, etter uventet hjelp fra House Arryn.

Deretter ble Jon Snow erklært til nordens konge, enda det senere skal vise seg at han ikke bare er av Stark-slekt – han er også en Targaryen. Sansa er dermed eldste gjenværende arving etter Ned Stark, og burde kanskje krevd makten for seg selv.

– Denne sesongen handler mye om å håndtere den nye makten Sansa har fått. Hun har plutselig fått en helt ny innflytelse, men ikke på den måten hun hadde håpet på. Så det blir en del problemer, og det spørs jo om innbyggerne av Winterfell vil ha henne der, og hvem hun kan stole på, sier Turner.

Sjekk den blodige traileren til syvende sesong av Game of Thrones

Blodtørstig Sansa?

– På slutten av sjette sesong drepte Sansa sin første person, da hun sørget for at Ramsay Bolton ble spist av sine egne hunder. Og det så ut som om hun likte det – hva blir det neste?

– Sansa smiler etter å ha sendt Bolton til døden, og man lurer jo på om dette er noe som gir mersmak. Skal hun ta hevn? Hun har endelig makten til å gjøre det. Så hun har blitt en stor trussel, og jeg tror hun blir farlig for de som har gjort henne urett. Men samtidig er hun den samme personen. Hun har moral, og er ingen skruppelløs morder.

– Hun kommer ikke til å gifte seg og få barn

Fra første sesong har Sansa hatt en romantisk drøm om bryllup, barn og familie. Men nå, to påtvungne ekteskap senere, har ting endret seg. Da Littlefinger røpet sine planer om å gifte seg med henne i slutten av sjette sesong, ble han avvist.

– Jeg tror Sansa har større planer enn å gifte seg og få barn. Hun føler seg tryggere på egen hånd, og hun vet ikke hvem hun kan stole på. Hun kommer ikke til å prioritere å finne seg en ektemann, mener Turner.

– Men hva blir en god slutt for Sansa Stark?

– Jeg håper jeg får en vakker dødsscene. Jeg vil at hun skal drepe alle fiendene sine og dø i armene på en hun elsker. Ikke nødvendigvis romantisk, for jeg tror hun er ferdig med romantiske forhold, men et familiemedlem eller noe, sier Turner.

I DEN NYE SESONGEN: Littlefinger og Sansa Stark i syvende sesong av Game of Thrones. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE 
I DEN NYE SESONGEN: Littlefinger og Sansa Stark i syvende sesong av Game of Thrones. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE 

Slakter fan-teori

En av de mest populære fan-teoriene er at søstrene Sansa og Arya Stark møtes igjen i neste sesong, nå som Arya er tilbake på Westeros. Fansen tror at de to vil komme dårlig overens.

– Dette er bare rykter. Det hadde vært veldig fint om Stark-søsknene møttes igjen, men er ikke det et litt for lykkelig plot for Game of Thrones? Jeg tror Sansa og Arya ville vært veldig glade for å møtes igjen, dersom det skjedde, sier Turner.

IKKE HALV-SØSKEN LENGER: Jon Snow og Sansa Stark er søskenbarn, ikke halvsøsken. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE
IKKE HALV-SØSKEN LENGER: Jon Snow og Sansa Stark er søskenbarn, ikke halvsøsken. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE

En annen populær teori er at Jon Snow og Daenerys Targaryen gifter seg og tar over Westeros med «ice and fire». Det vil isåfall si at Snow gifter seg med tanta si – ettersom avsløringer i forrige sesong viste at Rhaegar Targaryen er Snows far.

Sophie Turner har derimot en annen favoritteori:

– Jeg ville elsket om Cersei beholdt makten og endte opp med tronen. Men det er så mange som kan ende opp på den, så det er vanskelig å si, sier hun.

Vet ikke om hun er med i spinn-offs

Fantasy-serien går mot slutten, og Turner vet ikke foreløpig om hun er en del av de fem spin-off-seriene som er varslet å komme. Nå gjenstår det kun å spille inn sesong 8, så er serien over. Turner ser visse fordeler med det:

– Tenk deg en sommer der jeg faktisk kan sole meg og bli brun ... wow, det blir bra, ler hun.

Se Game of Thrones på C More fra 17. juli 2017.