– Folk har etterspurt en jevnere serie. Da får de være fornøyde

Pål André Helland mener kritikken mot Rosenborg er urettferdig overfor de andre eliteserielagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se målene fra VIF-RBK øverst

Rosenborg leder Eliteserien med ett poengs forsprang på Brann og Sarpsborg 08, men har ikke vunnet på fire kamper.

Da kommer de kritiske spørsmålene til den regjerende seriemesteren, som med Nicklas Bendtner som spydspiss satser på å kvalifisere seg til Mesterligaen.

På Lerkendal er man ikke fornøyd med at laget har stoppet å vinne, men ingen har så langt trykket på den røde panikk-knappen.

– Folk har jo etterspurt en jevnere serie i to år nå. Da får de være fornøyde med dette, sier Pål André Helland til TV 2.

– Det er nesten litt urettferdig overfor de andre lagene at vi kritiseres for å være så dårlige. Da sier de jo implisitt at de andre lagene er rævva, påpeker kantspilleren.

Ser lyspunkter

Årsakene til at det ikke er blitt noen triumfer i det siste, tilskrives ifølge Helland at RBK ikke klarer å score på sjansene sine, mens forsvarsspiller Jørgen Skjelvik peker på slurvete pasningsspill.

– Det er alltid press i Rosenborg, dette er det media som hausser opp, sier Skjelvik til TV 2 dagen etter 1-1 borte mot VIF.

– Vi scorer ikke nok mål, men ellers var det lovende i går. Vi ville vært kjempefornøyde om vi vant mot VIF, men det er jo trepoengere som teller, erkjenner Helland.

27-åringen sier de vil klare å ri av presset i denne dårlige perioden.

– Samtidig skal vi ta med oss at vi leder tabellen. Det er jo bra for publikum at det er jevnt.

– Trønderne mot resten

Rosenborg har skaffet seg mange tilhengere gjennom sin dominans i norsk fotball, men også mange som godter seg når det kladder for trønderne.

– Slik er det. Det er trønderne mot resten, som Kjernen synger. Vi har jo vunnet det som har vært de siste to årene og slengt litt med kjeften. Da må vi tåle å få høre det, sier Helland, som ikke viker unna å komme med noen verbale sleivspark fra tid til annen.

Han synes kvaliteten i Eliteserien nå har hevet seg. Han merker at det er tøff konkurranse og at de andre lagene ser på en kamp mot RBK som en cupfinale.

– De antatt dårligste lagene er blitt bedre. Det er også bra sving over toppkampene med et bedre tempo enn for noen år siden. Har fått tilbakemeldinger på at kampen i går var temposterk og en bra fotballkamp. Det er et godt tegn.