Britisk politi ønsker all tenkelig informasjon om Salman Abedi før han sprengte seg ved Manchester Arena og drepte 22 mennesker. 
Britisk politi ønsker all tenkelig informasjon om Salman Abedi før han sprengte seg ved Manchester Arena og drepte 22 mennesker.  Foto: "AFP PHOTO / GREATER MANCHESTER POLICE

Her er Manchester-terroristen med en ukjent koffert bare timer før angrepet

Politiet har frigitt et nytt overvåkingsbilde av Salman Abedi med en koffert med ukjent innhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britisk politi har mandag offentliggjort et nytt overvåkingsbilde av Abedi som triller på en relativt stor blå koffert samme dag han utførte terrorangrepet.

Ukjent koffert

De jobber med å kartlegge Salman Abedis bevegelser i dagene og timene forut for terrorangrepet mot Manchester Arena 22. juli, og håper det kan føre til flere tips i saken.

– Vi offentliggjør bilde av Abedi med den iøyenfallende kofferten, og en koffert av samme type, sier politisjef Russ Jackson, ifølge Sky News.

Dette bildet av Salman Abedi er digitalt forbedret. Det ble tatt samme kveld som angrepet utenfor Manchster Arena. 
Dette bildet av Salman Abedi er digitalt forbedret. Det ble tatt samme kveld som angrepet utenfor Manchster Arena.  Foto: AFP/Police

Dette er ikke samme koffert han brukte i angrepet, og politiet har ikke funnet den i etterkant av angrepet.

– Vær forsiktig

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noe farlig innhold i kofferten, men vi ber folk være forsiktige om de skulle finne den, sier Jackson.

Abedi er sett i Wilmslow Road og i sentrum av Manchester med kofferten noen timer før han sprengte 22 uskyldige barn og voksne til døde.

Nettverket rundt Abedi granskes også. I alt 16 personer er arrestert i Storbritannia og Libya, mistenkt for å være involvert i angrepet, men så langt er det ikke kjent hva slags bevis politiet eventuelt har mot dem.

Radikalisert

Abedi skal ha ankommet Storbritannia noen få dager før angrepet. Han skal ha oppholdt seg i foreldrenes hjemland, Libya, i noen uker, og flere personer hadde varslet britiske myndigheter om at de fryktet at Abedi ble radikalisert.

Salman Abedi drepte 22 personer utenfor Manchester Arena etter en konsert med Ariana Grande. Sju av de døde var barn. Over 100 personer ble såret.

Sikkerhetsopplegget rundt konserten har blitt kritisert og er under gransking.