Viking rundspilt av Strømsgodset: – Dette er bare trist å se på

TV 2s ekspert mener det oser nedrykk av Viking etter 2-4-tap for Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Viking 4-2

Se kampsammendrag i Sportsnyhetene øverst.

Kriserammede Viking var aldri i nærheten av å matche Strømsgodset på Marienlyst og drar hjem til Stavanger med 2-4 i bagasjen etter to sene trøstemål.

Eirik Ulland Andersen, Jakob Glesnes og to av Bassel Jradi ga Godset en god opplevelse på hjemmebane, og en tilsvarende vond for gjestene.

Viking scoret to ganger etter at kampen i realiteten var avgjort, men det var vel så mye fordi Strømsgodset ikke klarte å holde konsentrasjonen. Seieren deres var i realiteten aldri truet.

– Dette er bare trist å se på. Viking dundrer mot nedrykk, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Viking har ikke vært i nærheten av noe som helst, og i kveld ser de ut som et lag fra OBOS-ligaen. Tidligere i sesongen har de levert mye som har vært positivt, men dette er noe av det svakeste jeg her sett i år.

Også Viking-spillerne innrømmet at de var nest best.

– Man har ikke så mange ord etter en slik kamp, de tar oss vel på det meste. Vi skal ha for at vi ikke gir opp, sier Viking-keeper Iven Austbø.

Langt opp allerede

Etter elleve serierunder er Viking desidert nederst i Eliteserien med fem poeng. Klubben har allerede seks poeng opp til Lillestrøm på plassen over. Opp til kvalifiseringsplass og trygg grunn er det sju poeng.

I cupen røk de på pinlig vis ut for Egersund, og tapet er klubbens tredje stortap i Eliteserien denne sesongen etter 0-3 og 0-4 for Sarpsborg og Sogndal.

– Det ser ikke bra ut. Det ser alle, sier Viking-keeper Iven Austbø til TV 2.

– Men jeg har tro på dette laget, og jeg er så stolt over å få spille for Viking at jeg tror at vi skal klare dette. Vi har vist i tidligere kamper at vi kan det. Kommer vi tilbake til det, så kan vi klare det.

Strømsgodset har heller ikke hatt en spesielt god sesongstart og var laget som lå nærmest siddisene på tabellen før kampstart, men klatret fem plasser på tabellen gjennom en overbevisende prestasjon og den påfølgende trepoengeren.

– Det var mye god fotball frem til 4-0. Da var vi veldig gode. Vi slapp oss løs og spilte årsbeste i en situasjon der vi kunne ha stått med høye skuldre, sier Tor Ole Skullerud til TV 2.

– Jeg håper definitivt at dette var farvel til bunnen, men vi er ikke friskmeldt etter bare en kamp. Vi må sette sammen flere gode etter hverandre.

En kombinasjon av gode prestasjoner og svak motstand ga en komfortabel seier.

– De er gode i dag, men det skal Viking ha store deler av æren for. Det er lite press på ballfører, et lag som ikke henger sammen og en gjeng fra Stavanger som ikke har noe som helst selvtillit, sier Mathisen.

– Dette betyr likevel mye for Tor Ole Skullerud som nå får arbeidsro, og så betyr det veldig mye for Strømsgodset som klubb. I dag har de sett ut som det Godset som har sjarmert oss alle de siste årene. Mens Strømsgodset har sprudlet, vært offensive og bare kost seg på Marienlyst, har Viking gjort det stikk motsatte.

Formspiller startet ballet

Haugesunderen Eirik Ulland Andersen ga Godset ledelsen etter svakt forsvarsspill av Viking ti minutter ut i kampen.

Med Karol Mets ute måtte Kristoffer Haugen dyttes inn som midtstopper, og det kan være litt av forklaringen til at Vikings forsvar ikke klarte å henge med i svingene. Et godt angrep var det som skulle til for å få Haugen ut av posisjon, og da ingen midtbanespillere fulgte løpet var det en smal sak for formsterke Ulland Andersen å score.

– Mens Pedersen har sviktet offensivt denne sesongen har Ulland Andersen virkelig levert varene. En av eliteseriens beste høyreføtter med nok en scoring, sier Mathisen.

Selv takket hovedpersonen mannen bak den målgivende pasningen: Lars Christopher Vilsvik.

– Den pasningen er Özil-klasse, sa Ulland Andersen til Eurosport.

Jakob Glesnes doblet ledelsen etter halvtimen, men drammenserne både kunne og burde ha ledet mer på det tidspunktet.

Selve 2-0-målet var av den merkelige sorten, et frispark traff Glesnes i ryggen, men falt ned i beina på ham og han kunne helt upresset dundre ballen i nettet.

Viking fikk en stor mulighet til å redusere tidlig i andreomgang, men Kwesi Appiahs avslutning ble blokkert.

Istedet gikk Strømsgodset rett til motangrep. Bassel Jradi fikk ballen på venstrekanten og snurret rundt med Michael Ledger før han skrudde ballen i hjørnet forbi keeper.

– Det er deilig. Det er noe jeg har snakket mye om at jeg må score mer mål fra inne i 16-meteren og at jeg kan drible. Jeg er mer enn en skuddfot. Dette er nok mitt beste mål, sier Jradi til TV 2.

Viking-forsvaret var i oppløsning, og tre minutter senere satte samme mann 4-0 etter å ha stått helt alene inne i 16-meteren.

Må vinne neste kamp

Zymer Bytyqi noterte seg for et trøstemål for Viking da han kontret inn 1-4 mot et Strømsgodset-lag som mistet litt konsentrasjon.

Vertene virket til å slå av og rotet det veldig til for seg selv da Samuel Adegbenro fikk ballen etter frem og tilbake i Godset-forsvaret med ti minutter igjen.

Adegbenro hadde en enkel jobb med å sette inn 2-4, og nervene til Strømsgodset-fansen fikk nok prøvd seg litt mot slutten, uten at seieren noengang var i fare.

Tabelljumbo Viking møter en annen Eliteserie-kollega i nedrykkssumpen til helgen. Da kommer 14. plasserte og nyopprykkede Kristiansund på besøk.

– Det er en kamp de må vinne, konkluderer Jesper Mathisen.