Ernesto Valverde forlater Athletic Bilbao og tar over Barcelona.
Ernesto Valverde forlater Athletic Bilbao og tar over Barcelona. Foto: Cesar Manso

Ernesto Valverde (53) er Barcelonas nye trener

Valverde hentes fra Athletic Bilbao for å erstatte Luis Enrique som sjef for Lionel Messi og resten av Barcelonas stjernegalleri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars ble det klart at Enrique kom til å gi seg som Barcelona-trener, mens Valverde sa takk for seg i Bilbao i forrige uke.

Barcelona bekreftet på en pressekonferanse mandag kveld at 53-åringen er deres nye trener de neste to årene.

I dag ble det også kjent at keeper Marc-André ter Stegen (25) har underskrevet en ny kontakt, som binder ham til Barcelona frem til 2022.

Barcelona vant Copa del Rey lørdag, men har hatt en – etter deres standarder – noe skuffende sesong der de kom på andreplass i ligaen bak Real Madrid og røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Juventus.

Barcelonas drakt for neste sesong.
Barcelonas drakt for neste sesong.

Ernesto Valverde spilte for Barcelona fra 1988 til 1990. Med det oppfyller han kravet om at en Barcelona-trener bør kjenne klubben fra innsiden og dens verdier.

Fotballekspert Guillem Balague mener Valverde er rett mann for Barcelona. Ikke bare fordi han er en som kjenner klubben godt:

– Han forsvarer god offensiv fotball, han har vist at han kan bruke alle våpnene han har i arsenalet, og han er en som er sterk nok til å starte et generasjonsskifte i en aldrende stall, skriver han hos Sky Sports.

Valverde har vært fire år i Athletic Bilbao. Det baskiske laget har vært stabilt gode og kom denne sesongen på sjuendeplass.

Valverdes største øyeblikk som trener for Athletic kom i 2015. Da vant klubben sitt første trofé på 31 år med 5-1-seier sammenlagt over nettopp Barcelona i den spanske supercupen. I den første kampen vant de hele 4-0 på hjemmebane.

Han har tidligere også ledet Valencia, Olympiakos, Villarreal og Espanyol.